1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Un nou complex de magazine cu haine şi încălţăminte s-a deschis în Bucureşti

Compania Mecanica Fină a renovat o hală din apropierea Pieţei Obor şi a deschis un nou complex de magazine.

17 noi, 2012 | ECONOMICA.net

Expo Obor este un nou centru comercial cu spaţii de închiriat destinate producătorilor şi a fost deschis la începutul acestei luni pe strada Ziduri Moşi. Suprafaţa totală a spaţiului este de 6.400 mp, din care jumătate este porţionată pentru 133 de magazine.

„Până în prezent s-au deschis 35-40 de magazine, iar suprafaţa complexului e mare. Pe măsură ce avem cereri de închiriere se amenajează spaţiile pentru magazine. Acestea pot avea dimensiuni de 18 sau 20 mp, iar chiria este de 20 de euro/mp/lună plus TVA, tarif în care sunt incluse toate utilităţile", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Maria Vasile, şef complex comercial Obor Expo.

Noul complex se adresează producătorilor şi importatorilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi retailerilor de electronice şi electrocasnice. Reprezentantul companiei ne-a mai declarat că speră ca până la sfârşitul anului numărul de magazine deschise să ajungă la 60. Lucrările de renovare a halei din apropierea Pieţei Obor au durat aproximativ un an.

Cotată la Bursa De Valori Bucureşti, compania Mecanica Fină a fost înfiinţată în 1923 cu scopul organizării producţiei de avioane. În 1946 se trece la fabricaţia masivă de piese de schimb pentru material rulant, iar în 1953 a fost restructurată tehnologic şi organizatoric pentru producţia de aparate de măsură şi de control. În 1991 societatea se divide în patru societăţi, Mecanica Fină preluând astfel o suprafaţă de 55.000 mp şi continuă producţie de aparate de măsură, iar în 2000 este privatizată.

Producţia industrială a fost oprită în 2009, pe fondul amplasării centrale ale terenurilor pe care le deţine şi se transformă în companie imobiliară. Mecanica Fină este controlată în proporţie de 91% de către MOL Invest SA. Anul trecut, Mecanica Fină a avut o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO