Un nou director financiar la Enel România

Alessandro Sverzut e numit noul director financiar (CFO) al Enel România. Fostul CFO, Monica Hodor, promovat director Planificare şi Control în cadrul liniei de business Infrastructură Globală şi Reţea, unde va supraveghea, pentru zona de distribuţie, operaţiunile financiare ale grupului în opt ţări.
Economica.net - joi, 22 oct. 2015, 05:06
Un nou director financiar la Enel România

Enel România l-a numit pe Alessandro Sverzut în funcția de Chief Financial Officer (CFO). Acesta va răspunde de activitățile financiare, contabile, fiscale, de control al riscurilor și de planificare și control, ale grupului Enel în România. Sverzut o înlocuiește pe Monica Hodor, care a fost recent promovată director de Planificare și Control în cadrul liniei de business Infrastructură Globală și Rețea a grupului Enel.

„Îi urez bun-venit lui Alessandro în funcția de CFO al Enel România și îi doresc mult succes în noul său rol”, a declarat Toni Volpe, Country Manager Enel România. „Alessandro este un director financiar experimentat cu un background solid, iar experiența și expertiza lui reprezintă un avantaj pentru compania noastră. În același timp, sunt încântat că Monica a fost promovată în cadrul unei linii globale importante, unde sunt sigur că va consolida contribuția managerilor internaționali la succesul grupului.”

Alessandro Sverzut (49) are o experiență de 20 de ani în funcții de conducere în departamente financiare. Înainte de a se alătura Enel România, acesta a fost director Procese și Sisteme de Control la Enel Holding, iar între 2007 și 2011, a condus departamentul financiar al Enel Franța, în calitate de CFO pentru operațiunile grupului din Franța și Belgia. El deține o diplomă în Economie de la Universitatea din Trieste.

În noul său rol Monica Hodor va răspunde de coordonarea activității de control financiar a companiilor de distribuție din Grup în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, România și Spania. Cu o experiență de peste două decenii, doamna Hodor este un expert în economie și deține diplome de master în Finanțe și Bănci de la Academia de Studii Economice din București și în Inginerie Aerospațială de la Universitatea Politehnică din București.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piața de electricitate și gaze naturale din lume, concentrându-se în special în Europa și America latină. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente, are o capacitate instalată netă de 89 GW, generează electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km. Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deține cea mai mare bază de clienți comparativ cu societățile europene din acest sector și este printre cele mai mari companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției si furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România si oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Te-ar mai putea interesa și
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul redresării cheltuielilor consumatorilor şi profitului obţinut din noile......
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...