1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

Un nou mandat pentru Isărescu în funcţia de guvernator şi o surpriză pentru noul CA: Leo Badea, viceguvernator în locul lui Liviu Voinea

După ce grupul PSD-ALDE a anunţat că îl vor susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou post de guvernator la BNR, surse din mediul guvernamental susţin că validarea în Comisiile Permanente, urmată imediat de validare în plen, vor avea loc în zilele de 2 şi 3 iulie. În afara numirii lui Isărescu ca guvernator, Florin Georgescu va rămâne pe poziţia de primviceguvernator, urmând ca postul lui Liviu Voinea să fie ocupat de Leo Badea, actualul preşedinte ASF.

Surse din mediul politico-financiar au declarat pentru ECONOMICA.NET că în zilele de 2-3 iulie vor avea loc Comisiile Reunite ale Parlamentului, urmate de Plenul parlamentului în cadrul unei şedinţe extraordinare care va fi decisă zilele acestea. În cadrul acestora, Mugur Isărescu va fi validat pentru un nou mandat în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale.

Odată cu el va fi validat în funcţia de prim-viceguvernator Florin Georgescu, iar pentru postul de viceguvernator deţinut în prezent de Liviu Voinea, care va fi din toamnă noul reprezentant al României la FMI, va fi ales Leo Badea, actualul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru restul membrilor, 9 în Consiliul de Administraţie al BNR, lista rămâne deschisă până la începutul lunii iulie.
"Discuţia pe care am făcut-o astăzi (n.r.-24 iunie) cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR", a precizat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

El a adăugat că "este foarte posibil" ca, în urma deciziei social-democraţilor, să fie inclus în Consiliul de Administraţie al BNR şi reprezentantul UDMR. "E foarte posibil ca, în urma deciziei pe care PSD o va lua, să găsim o soluţie pentru includerea în Consiliul de Administraţie şi a UDMR", a susţinut Tăriceanu.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis luni convocarea unei sesiuni extraordinare, săptămâna viitoare, context în care vor fi discutate numirile membrilor în Consiliul Fiscal şi la Banca Naţională.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO