Un nou MG3 este gata să ia cu asalt piețele europene

Comercializat până acum doar în Marea Britanie, modelul MG3 a beneficiat de modificări importante înainte de a fi aruncat în lupta cu modelele de clasă mică din Europa.
Robert Stan - lun, 26 feb. 2024, 22:05
Un nou MG3 este gata să ia cu asalt piețele europene

Marca britanică MG Motor, acum deținută de chinezii e la SAIC, a prezentat la ediția din acest an a expoziției auto de la Geneva un nou MG3 cu sistem hibrid de propulsie. Modificările modelului se remarcă, dincolo de sistemul de propulsie, în zona tehnologiei pusă la dispoziția șoferului.

Primele detalii oferite de oficialii MG Motor arată că sistemul full hybrid care propulsează mașina este compus dintr-un motor termic de 1,5 litri și unul electric care dezvoltă 75 kW. În total, puterea pusă la dispoziția șoferului că astfel până la 192 CP.

Mai mult decât atât, cei de la MG susțin că noul MG3 poate accelera de la 0 până la 80 km/h fără ca motorul termic să îl susțină pe cel electric. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în circa opt secunde.

Pentru transmise, noul MG3 folosește o cutie cu totul nouă, cu doar trei trepte, despre care inginerii companiei susțin că este mai eficientă decât un sistem CVT.

Modificările modelului MG3 nu se opresc la sistemul de propulsie și transmisie. Mașina are în dotarea standard toate sistemele de siguranță obligatorii în Europa, inclusiv pe cele corespunzătoare GSR 2, dar și multe alte echipamente precum două ecrane digitale, inclusiv unul tactil de 10,25 inch, și un pachet de conectivitate iSmart cu aplicație pentru smartphone.

În privința dimensiunilor, noul MG3 este cu 55 mm mai lung decât modelul actual și cu 68 mm mai lat, fără a include oglinzile.

Conform Dataforce, vânzările europene ale MG s-au dublat anul trecut, ajungând la 231.664 de vehicule. Creșterea a fost impulsionată de succesul modelului 100% electric MG4, precum și de SUV-urile ZS și HS.

Deși oficialii MG Motor nu au anunțat prețurile pentru MG3 la expoziția auto de la Geneva, este de așteptat ca mașină să rămână în zona vehiculelor accesibile. Modelul actual, lansat în 2013, a rămas una dintre cele mai ieftine mașini din Marea Britanie, având un preț de bază de 14.320 de lire sterline (cca. 16.700 de euro).

Tags:
Te-ar mai putea interesa și
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie" în faţa creşterii tensiunilor......
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea ...
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta ...