1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Un nou oraş nord-coreean, Sinuiju, deschis turiştilor occidentali

Oraşul nord-coreean Sinuiju, situat la frontiera cu China, rezervat anterior turiştilor chinezi, va fi deschis şi turiştilor occidentali, tot mai mulţi vizitând ţara, una dintre cele mai mai închise din lume, potrivit unor agenţii de voiaj specializate.

24 mai, 2013 | Mediafax

Oraşul de frontieră era frecventat de mai mult timp de către turişti chinezi, care puteau cu uşurinţă să îşi petreacă ziua în acesta. "Cerem acces de mai mulţi ani", declară Simon Cockerell David, unul dintre fondatorii Koryo, principala agenţie de voiaj către Coreea de Nord, cu sediul la Beijing.

El a fost primit săptămâna trecută cu mare pompă în prima sa vizită în oraş. "Îl primim călduros pe Simon Cockerell David", se putea citi într-un mesaj luminos.

În opinia acestui britanic, în vârstă de 35 de ani, Sinuiju nu este oraş ca celelalte."Atmosfera este diferită, deoarece esenţialul comerţului cu China trece pe acolo. Oamenii sunt asaltaţi de produse chinezeşti şi văd mereu bogatul oraş Dandong, de cealaltă parte a fluviului (Yalu, care trasează frontiera)".

Argumentul economic este, de asemenea, promovat. Gareth Johnson este directorul Young Pioneer Tours, o agenţie care propune călătorii la costuri reduse. "În Coreea, sejurul minim este trei zile. Chiar şi în cazul ofertelor noastre cele mai ieftine rămâne scump", îşi exprimă el regretul.

Deschiderea Sinuiju va permite petrecerea unei singure zile în Coreea de Nord, o ofertă ce i-ar putea interesa pe turiştii care vizitează China.

Koryo evocă o călătorie în valoare de 1.200 până la 2.000 de yuani (150, până la 250 de euro) din China. Cele două companii speră să poată duce primii turişti la Sinuiju la începutul lui iunie.

Această nouă opţiune nu va schimba, însă, modul în care funcţionează turismul în Coreea de Nord. "Avem o listă de oraşe autorizate în care mergem", a declarat Simon Cockerell David.

Coreea este o mică piaţă în creştere pentru principalele cinci agenţii de voiaj, care îşi împart 4.000-5.000 de turişti occidentali.

"Evident, nu este turism în masă. Sunt oameni interesaţi de probleme sociale şi politice, cărora le place să descopere", afirmă Simon Cockerell David. "Nu mergi în Coreea de Nord pentru a te destinde la piscină", adaugă el.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO