1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Un nou pod peste Dunăre, la Zimnicea. Guvernul vrea ca proiectul să fie realizat în parteneriat public-privat

Premierul Viorica Dăncilă a precizat joi că se are în vedere ca podul peste Dunăre de la Zimnicea să fie realizat în parteneriat public-privat.

18 apr, 2019 | Agerpres

"Vom lua în şedinţa de astăzi o decizie importantă cu privire la construcţia podului peste Dunăre, la Zimnicea, o investiţie de anvergură pentru România, Bulgaria, dar şi pentru celelalte state din zonă. Este un proiect pe care am decis să îl realizăm cât mai rapid împreună cu prietenii noştri de la sud de Dunăre şi despre care am discutat cu premierul bulgar Boiko Borisov. (...) Avem în vedere dezvoltarea acestui proiect în parteneriat public-privat cu beneficii multiple, având în vedere că vom asigura un nou coridor de tranzit pentru traficul rutier, care va face legătura între Europa Centrală şi de Nord spre Turcia, Grecia, Albania, prin România şi Bulgaria. Adoptăm astăzi un memorandum prin care mandatăm Ministerul Transporturilor şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză să facă toate demersurile legislative şi organizatorice pentru ca această investiţie să fie realizată cât mai curând posibil", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că în şedinţa de joi va fi adoptată o hotărâre privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru autostrada Lugoj-Deva şi pentru drumul naţional care face legătura între Câmpu lui Neag şi Valea Cernei din judeţul Gorj.

Potrivit premierului, pe ordinea de zi se mai află două hotărâri prin care Guvernul sprijină autorităţile locale - una privind modernizarea şi extinderea patinoarului din Gheorghieni şi una referitoare la construirea unei săli polivalente la Piteşti. Ambele proiecte sunt în valoare de peste 140 de milioane de lei şi vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO