Un nou record în retail. Metro depășește cu LaDoiPași pragul de 1.500 de magazine de proximitate

 Rețeaua de francize LaDoiPași, dezvoltată de METRO Cash&Carry România, a depășit pragul de 1500 de magazine de proximitate în toată țara și ajunge cea mai mare rețea de magazine independente din România. Retailerul vrea să ajungă până la finele anului la peste 1600 de unități.
Alina Stanciu - joi, 20 mai 2021, 10:09
Un nou record în retail. Metro depășește cu LaDoiPași pragul de 1.500 de magazine de proximitate

După ce a atins anul trecut, în plină pandemie, peste 1400 de magazine distribuite la nivel național, rețeaua de francize LaDoiPași dezvoltată de retailerul german Metro Cash&carry  a ajuns în prezent să depășească 1500 de unități, anunță compania care și-a pus în plan să ajungă la  2,000 de magazine de proximitate în 2023.

LaDoiPași a fost și continuă să fie unul dintre principalii piloni de  creștere ai Metro la nivel local, în contextul în care investițiile în noi magazine Metro cash&Carry întârzie să

”Deși anul trecut a fost unul greu, iar 2021 nu este lipsit de provocări, comerțul de proximitate a fost unul din câștigătorii crizei Covid, clienții reîntorcându-se în comunitate, acolo unde se simt cel mai în siguranță. Acesta este doar unul din aspectele care au accelerat evoluția modelului de business LaDoiPași. Bineînțeles, nimic nu ar fi fost posibil fără implicarea și eforturile enorme depuse de partenerii noștri, antreprenorii care operează magazinele LaDoiPași, pe care am încercat să îi sprijinim și să le oferim tot suportul pentru a rămâne aproape de comunitatea și clienții lor,  și pentru a continua să opereze o afacere competitivă și de succes”, declară Irinel Popescu, Retail Director METRO Cash & Carry România.

În prezent, peste 1.270 de comercianți parteneri în franciză operează un magazin de proximitate LaDoiPași, în timp ce cinci comercianți dețin mai mult de cinci unități sub brandul dezvoltat de METRO Cash & Carry România.

Antreprenorul cu cea mai amplă rețea din franciza LaDoiPași este din județul Covasna, operează zece magazine, primul fiind deschis în anul 2013, iar ultimul în martie, anul curent.

Franciza LaDoiPași are acoperire la nivel național, cu 38% din magazinele poziționate în sudul țării, 35% în nord, respectiv 27% în vest, Metro Cash & Carry România urmărind expansiunea  atât  în urban cât și în rural.

Un sistem similar de expansiune, prin magazine de proximitate administrate de antreprenori independenți, are și retailerul Profi Rom Food, controlat de fondul de investiții Mid Europa Partners. Profi operează în momentul de față 1.456 de unități, fiind primul retailer din România care a depășit, în 2019, pragul de 1.000 de supermarketuri la nivel național. Doar aproximativ 400 dintre unitățile Profi sunt operate însă în franciză, restul fiind administrate în mod direct de companie.

În franciză se dezvoltă, de asemenea, și Carrefour, cu brandul de supermarketuri Carrefour Express, dar și Mega Image cu Shop&Go.

LaDoiPași este un lanț de magazine de proximitate, înființat în 2012 de către Metro Cash & Carry România, parte a grupului german Metro, liderul comerţului cu ridicata la scară mondială. Compania operează în 35 de țări și numără peste 150.000 de angajaţi la nivel mondial. În România, Metro opereaază 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.

Citește și

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...