Un nou record pentru iPhone 5: Vânzări de peste 2 mil. bucăţi în China, în primul weekend

Apple a vândut în China peste două milioane de smartphone-uri iPhone 5 în primul weekend după lansarea modelului pe această piaţă vineri, un nou record pentru compania americană, în contextul temerilor privind perspectivele şi declinul acţiunilor pe bursă, potrivit CNBC.
Economica.net - lun, 17 dec. 2012, 08:41
Un nou record pentru iPhone 5: Vânzări de peste 2 mil. bucăţi în China, în primul weekend

„Primul weekend foarte solid susţine presupunerea că avansul anual (al vânzărilor, n.r.) va fi conform aşteptărilor”, a declarat Ben Bajarin, analist principal la firma Creative Strategies.

La lansarea iPhone, vineri, lipsa aglomeraţiei din magazine a amplificat speculaţiile privind o reducere a entuziasmului faţă de produsele Apple pe cea mai mare piaţă a companiei din afara SUA.

Situaţia s-a datorat în mare parte unui sistem introdus de Apple, care permite clientului rezervarea online a unei anumite ore pentru prezenţa în magazin. Compania a încercat să evite astfel violenţele înregistrate la lansarea iPhone 4S.

Apple a permis, de asemenea, clienţilor care şi-au făcut rezervare online să cumpere până a 5 smartphone-uri iPhone. La precedenta lansare, limita a fost de 2 telefoane pentru fiecare client.

Alţii au cumpărat iPhone 5 prin comenzi la operatorii China Telecom şi China Unicom.

„Concentrarea asupra mulţimilor la magazinele Apple este exagerată, atât în China cât şi în alte părţi. Apple încearcă să controleze această situaţie şi să determine clienţii să-şi schimbe obiceiul”, a spus Bajarin.

Chiar dacă în anul fiscal trecut Apple a generat vânzări de 23 miliarde de dolari în China, competiţia este puternică. Modele mai ieftine au inundat piaţa, iar principalul rival, Samsung, a câştigat cotă de piaţă, un semn îngrijorător pentru Apple, afirmă Glen Yeung, analist la Citi Research.

Analistul a redus recomandarea privind acţiunile Apple de a „cumpără” la „neutru”.

Cei mai mulţi analişti consideră că Apple trebuie să încheie un acord cu cel mai mare operator local, China Mobile, pentru a se putea dezvolta mai bine pe cea mai mare piaţă din lume. China Mobile domină piaţa telecom din China cu 700 milioane de utilizatori.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...