Un nou Renault Megane Sedan, disponibil în România

Una dintre mașinile care a atras mulți clienți români de-a lungul istoriei sale, Renault Megane Sedan, revine pe piață cu modificări minore ale designului.
Robert Stan - mie, 17 feb. 2021, 07:36
Un nou Renault Megane Sedan, disponibil în România

Reprezentanța Renault în România a anunțat deschiderea comenzilor pentru noul Megane Sedan, berlina de segment C a francezilor. Cu un design mai rafinat, facelift-ul este echipat cu noi tehnologii pentru o siguranță sporită și un confort superior.

În exterior, farurile noului Megane Sedan integrează acum tehnologia LED 100% Pure Vision, care este mai eficientă la drum, precum și semnătura emblematică Renault, în forma literei C. O nouă bară de protecție și o nouă grilă care încorporează elemente cromate completează design-ul exterior.  Megane Sedan este disponibil în șapte culori, inclusiv noul Highland Grey şi este echipat cu roți de 16 și 17 inchi.

În interior, datorită sistemului multimedia conectat Renault EASY LINK, cu ecran de 7 sau 9 inchi cu tablou de bord digital și afisaj TFT 10 inchi, Megane Sedan oferă toate funcțiile de navigație și infotainment, precum și setările MULTI-SENSE. Beneficiind de o interfață nouă, mai fluidă și mai intuitivă, sistemul multimedia Renault EASY LINK se utilizează întocmai ca un smartphone, integrând recunoașterea vocală, în compatibilitate cu Android Auto și Apple CarPlay.

Noi sistem de asistență pentru Renault Megane Sedan

Renault Megane Sedan încorporează acum noi sisteme de asistență pentru a face experiența la bord mai sigură și mai plăcută : controlul de viteză adaptiv (Adaptive Cruise Control) cu funcția Stop & Go, sistemul de frânare de urgență activă (Active Emergency Braking System), alertă de trafic din spate (Rear Cross Traffic Alert), alertă de somnolență (Drowsiness Alert)  și avertizare la unghi mort (Blind Spot Warning) – disponibile in dotarea standard sau ca opționale în pachete special concepute.

Megane Sedan oferă atât motorizări alimentate cu benzină cât și diesel. În plus, gama este îmbogățită cu motorul 1.0 TCe, care va fi disponibil începând cu jumătatea lunii martie.

Versiunea de echipare LIFE include funcția ECO MODE pentru reducerea consumului de carburant, funcția START & STOP, faruri cu tehnologie LED – Pure LED Vision, lumini de semnalizare LED încastrate în oglinzile laterale și blocuri optice spate cu lumini de zi 3D LED. Mânerele ușilor au culoarea caroseriei, accentuând linia fluidă a acesteia.

Versiunea ZEN propune în plus o serie de dotări care sporesc confortul în interiorul habitaclului, cum ar fi un sistem de climatizare automată cu reglaj temperatură pe două zone, cu senzor de calitate a aerului și scaun pentru șofer reglabil manual pe înălțime / lombar. La exterior, jantele de oțel 16 inci Flexwheel cu design Elliptik completează forma distinctă a vehiculului.

Versiunea de echipare INTENS, vârf de gamă, oferă cu numeroase sisteme de asistență în pachetul standard: sistemul de închidere și demaraj „mâini libere” tip „Full Magic”, funcție faruri „Follow me home”, Renault EASY LINK, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 7 inci, tablou de bord digital, afișaj TFT 7 inci, Renault Multi-Sense (personalizarea stilului de condus și a răspunsului vehiculului), plus jante din aliaj 16 inci, design diamantat Impulse.

Prețurile noului Renault Megane Sedan încep de la 16.800 de euro (TCEe 114 GPF) și urcă până la 23.300 de euro (Blue dCi 116 EDC).

Te-ar mai putea interesa și
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă 5.000 de dolari, atingând un minim situat în jurul valorii de 61.000 USD....
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Deși dezvoltă programe prin care încearcă să atragă producători locali de partea lor, dar și capital de imagine și ...