1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Un nou test pentru identificarea cancerului cervical, dezvoltat de Roche

Comitetul consultativ FDA a (Food and Drug Administration - reglementator al domeniului medical din SUA - n.r.) recomandat în unanimitate utilizarea cobas HPV ca test de screening primar pentru identificarea femeilor cu risc înalt de cancer cervical, potrivit unui comunicat al companiei farmaceutice Roche.

31 mar, 2014 | ECONOMICA.net

Roche a anunțat decizia Comitetului Consultativ pentru Dispozitive de Microbiologie al FDA de a recomanda în unanimitate utilizarea testului  cobas HPV (Human Papillomavirus) ca test de primă linie în screening-ul femeilor de peste 25 de ani, pentru evaluarea riscului de cancer cervical. În plus, comitetul a votat în unanimitate că testul cobas HPV este sigur și eficient pentru indicațiile de utilizare prezentate. Dacă FDA aprobă această recomandare, cobas HPV devine primul și unicul test indicat ca test de primă linie în screening-ul cancerului cervical în Statele Unite.

"În SUA, 12.000 femei primesc anual diagnostic de cancer cervical, lucru regretabil cu atât mai mult cu cât această neoplazie poate fi prevenită cu succes, iar implicarea HPV în majoritatea cazurilor este bine cunoscută. Pentru reducerea riscului, femeile au nevoie de metode accesibile de screening, inclusiv screening primar HPV"  spune Dr. Thomas C. Wright, Profesor Emerit de Patologie și Biologie Celulară, Universitatea Columbia, NY. "€œMă bucură decizia comitetului consultativ FDA de a valida dovezile științifice care susțin screening-ul primar HPV pentru identificarea femeilor la risc de cancer invaziv".

HPV este prezent în aproximativ 99% din cancerele cervicale, iar genotipurile 16 și 18 în 70% din cazuri la nivel mondial. Studiul ATHENA, care a înrolat mai mult de  47.000 de femei, a arătat beneficiile utilizării cobas HPV ca test de screening primar, demonstrând că aproape 1 din 7 femei cu citologie Pap normală dar pozitive pentru HPV 16, a prezentat în realitate leziuni de grad înalt care fuseseră omise de citologie.

Cu sediul în Basel, Elveţia, Grupul Roche este lider în asistenţa medicală axată pe cercetare şi produce medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, bolilor infecţioase, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice şi afecţiunilor sistemului nervos central.

De asemenea, Roche este lider mondial în diagnosticul în vitro, diagnostic histologic al  cancerului şi pionier în managementul diabetului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO