Câte maşini Ferrari s-au vândut anul acesta în România. Cel mai scump, un LaFerrari de 1 milion de euro

În acest an au fost vândute 37 de maşini marca Ferrari în România, cel mai scump fiind un LaFerrari cu preţul de 1 milion de euro, care va nu a fost încă livrat clientului, a declarat joi Camelia Bazac, CEO Forzza Rossa.
Economica.net - joi, 05 dec. 2013, 17:16
Câte maşini Ferrari s-au vândut anul acesta în România. Cel mai scump, un LaFerrari de 1 milion de euro

Cota alocată iniţial României pentru acest an, de 35 de maşini, a fost suplimentată cu două unităţi. Până în prezent, 28 de clienţi şi-au primit maşinile, a spus Bazac.

Cel mai scump model vândut a fost un LaFerrari, singurul alocat României în acest an, pentru care contractul a fost semnat în primul trimestru.

Lista de aşteptare pentru acest model este foarte lungă, iar condiţiile de calificare extrem de dificile, a afirmat reprezentantul Forzza Rossa.

Automobilul hibrid LaFerrari a fost prezentat în martie la Geneva, constructorul auto având planificată construcţia a doar 499 de unităţi din acest model.

„Din cele livrate în acest an, cele mai scumpe au fost F 12 Berlinetta, a căror valoare a fost în jur de 300.000 euro fără taxe, 320.000 euro fiind cea mai scumpă”, a arătat Bazac.

Ea a afirmat că majoritatea cumpărătorilor locali de Ferrari sunt din Bucureşti, dar în ultima perioadă a început să crească şi numărul comenzilor din afara capitalei.

Importatorul auto a prezentat joi modelul 458 Speciale, care poate fi achiziţionat la un preţ care pleacă de la 190.000 euro, fără taxe.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) şi este reprezentantul oficial şi exclusiv al mărcilor Ferrai şi Lotus. Grupul Forzza Rossa, care derulează activităţi şi în afara României, estimează afaceri de 12 milioane euro la nivelul acestui an, potrivit sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...