Un număr record de turişti străini în Spania, în luna august

Sosirile de turişti străini în Spania au bătut orice record în luna august 2012, aproape 7,9 milioane vizitatori, o veste bună pentru această ţară în recesiune, arată cifrele publicate vineri de Ministerul spaniol al Industriei şi Turismului, transmite AFP.
Economica.net - vin, 21 sept. 2012, 11:30
Un număr record de turişti străini în Spania, în luna august

Turismul este un sector cheie al economiei spaniole, fiind responsabil pentru aproximativ 10% din Produsul Intern Brut.

Vara acestui an se anunţă a fi una deosebit de bună pentru sectorul turistic din Spania, în condiţiile în care şi în luna iulie s-a înregistrat un record de turişti străini, 7,7 milioane vizitatori.

‘Pe primele nouă luni ale anului, Spania a primit 40,7 milioane turişti, în creştere cu 3,6% în ritm anual’, a subliniat Ministerul spaniol al Industriei şi Turismului.

23,6% din numărul total de turişti care au vizitat Spania în primele opt luni, adică 9,59 milioane turişti, au venit din Marea Britanie, urmaţi de 6,56 milioane turişti francezi (16,1% din total) şi 6,35 milioane turişti germani (15,6% din total).

În luna august, cele mai mari creşteri procentuale s-au înregistrat în cazul turiştilor ruşi (în creştere cu 47,5%) şi francezi (în creştere 17,5%). Britanicii au rămas cei mai numeroşi turişti străini care au vizitat Spania luna trecută, 1,896 milioane de vizitatori sau 24,1% din total. Urmează 1,704 milioane de turişti francezi (21,7% din total) şi 1,018 milioane turişti germani (13% din total).

Celebră pentru plajele, dar şi pentru capitala Barcelona, Catalonia a fost cea mai vizitată regiune spaniolă, 1,994 milioane de turişti sau 25,4% din total, urmată de Insulele Baleare, 1,882 milioane turişti sau 23,9% din total, Andaluzia şi Insulele Canare.

Spania, a patra destinaţie turistică mondială, speră că această creştere a numărului de turişti va susţine o economie care a plonjat în a doua recesiune din ultimii trei ani, iar rata şomajului a atins cel mai ridicat nivel din rândul statelor industrializate (24,63%).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balş: În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul. Varianta Omicron se va extinde şi în România, nu trebuie să intrăm în panică
Adrian Marinescu, directorul Institutului Matei Balş: În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul. Varianta Omicron ...
Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat pentru News.ro noul context ...
Japonia va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său
Japonia va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său
Japonia îşi va creşte contribuţia financiară pentru menţinerea trupelor americane pe teritoriul său începând cu ...
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 6.12.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 6.12.2021
Euro începe prima zi din săptămână la valori apropiate de cea anunţată vineri de BNR.