1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Auto

Un oficial francez susţine că "nu a fost informat" de negocierile privind o alianţă între Renault şi Fiat Chrysler

Şeful holdingului de stat APE, Martin Vial, a declarat că el "nu a fost informat" de nicio discuţie între Renault şi Fiat Chrysler privind o viitoare alianţă, transmite Reuters.

05 iul, 2019 | Agerpres

Alianţa Renault cu partenerul nipon Nissan rămâne o prioritate iar statul, care este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%, nu intenţionează să o reducă, a afirmat Martin Vial la postul de radio France Info.

Luna trecută, producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a propus o fuziune de peste 35 de miliarde de euro cu Renault, dar a retras apoi oferta, acuzând condiţiile politice din Franţa pentru renunţarea la crearea celui de-al treilea lider global în industria auto, după Volkswagen şi Toyota.

Surse apropiate de Consiliul de Administraţie al Renault au declarat pentru Reuters că Fiat a decis să retragă oferta după ce Franţa a încercat să întârzie decizia privind tranzacţia, pentru a încerca să obţină sprijinul Nissan, partenerul de alianţă al Renault. Oficialii guvernamentali francezi ar fi făcut presiuni pentru ca Nissan să sprijine fuziunea, dar şefii companiei nipone au spus că se abţin, adaugă sursele.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO