1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Un partener din Grecia al Vodafone cere daune de 250 milioane de euro companiei britanice - FT

Operatorul britanic de telefonie Vodafone Group a primit o citaţie pentru un litigiu judiciar de 250 de milioane de euro (343,26 milioane de dolari) în care se pretinde că ar fi încălcat contractele şi ar fi cauzat pagube partenerului său de retail din Grecia, a anunţat duminică publicaţia britanică 'Financial Times' (FT), transmite Reuters.

16 dec, 2013 | Agerpres

Conform informaţiilor din 'Financial Times', care citează textul reclamaţiei, Vodafone Grecia a primit săptămâna trecută detaliile procesului civil de la MTS, un retailer local de telecomunicaţii, care a vândut contracte Vodafone şi servicii în statul elen. MTS, unde Vodafone deţine 40%, pretinde că grupul britanic i-a restricţionat capacitatea de a opera prin anularea restructurării unui credit şi încheierea unui acord de cooperare ce implică servicii de mentenanţă şi contracte de împrumut.

De asemenea, MTS susţine că a fost împiedicat să se listeze la bursa de la Atena de către Vodafone, care a exploatat dependenţa sa economică de grupul britanic.

'Reclamaţiile sunt nefondate şi pierderile pretinse sunt complet fanteziste. Vodafone se va apăra din toate puterile', a declarat un reprezentat al companiei britanice pentru FT.

Recent, Vodafone a anunţat că intenţionează să urgenteze dezvoltarea tehnologiei 4G în Grecia, în cadrul strategiei sale de a utiliza sumele rezultate de pe urma vânzării participaţiei la Verizon pentru modernizarea reţelelor din Europa.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din Grecia, după Cosmote, o divizie a Deutsche Telekom.

În încercarea de a contesta poziţia de lider pe care Cosmote o are în Grecia, anul trecut, Vodafone a încercat (fără succes) să fuzioneze cu Wind Hellas, al treilea operator de telefonie mobilă. În luna iunie a acestui an, cele două firme au semnat un acord de împărţire a reţelelor pentru a-şi reduce costurile.

În ultimii ani, operatorii de telefonie mobilă din Grecia s-au confruntat cu o scădere a veniturilor pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de Guvern, a competiţiei crescute şi a presiunii organismelor de reglementare pentru scăderea preţurilor.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 409 milioane de clienţi în întreaga lume. Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Vodafone România a înregistrat peste 8,138 milioane de clienţi ai serviciilor mobile, la 30 iunie 2013, în creştere cu 57.064 faţă de trimestrul anterior şi cu 339.943 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO