Un pasaj de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi refăcut. E mai mic decât era prevăzut în proiect

Constructorul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva va reface până pe 8 august pasajul ce trece peste drumul naţional 68A Lugoj-Deva, după ce s-a descoperit că înălţimea sa este mai mică decât trebuie, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.
Economica.net - joi, 04 aug. 2016, 21:00
Un pasaj de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi refăcut. E mai mic decât era prevăzut în proiect

Înălţimea pasajului de la kilometrul 66 al Autostrăzii Lugoj-Deva, care supratraversează drumul naţional din zonă, este de circa 4,95 metri, mai mică decât cea impusă prin proiect, au menţionat reprezentanţii DRDP Timişoara.

„A fost construit la un gabarit mai mic decât trebuia”, au spus aceştia, precizând că au fost informaţi de către constructor că problema va fi remediată până pe 8 august, pe cheltuiala proprie.

Mai exact, remedierea se va face prin „frezarea structurii rutiere şi înlocuire la linia roşie modificată”.

Totul a pornit după ce, zilele trecute, un tir care circula pe drumul naţional, care avea pe platformă un excavator, nu a putut trece pe sub pasaj, deşi se încadra în înălţimea maximă la care trebuia să se afle platforma pasajului, adică cinci metri. Transportul s-a blocat sub pasaj, astfel s-a descoperit că înălţimea din proiect nu este respectată, conform celor de la Glasul Hunedoarei, citaţi de Timiş Online.

Contractul pentru realizarea celor 21 de kilometri ai lotului 3 Lugoj-Deva, în valoare de aproape 580 de milioane de lei, a fost atribuit în 2013 asocierii S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A.

Lotul 3 nu este însă singurul cu probleme de pe autostrada Lugoj-Deva. Experţii au confirmat pentru ECONOMICA.NET faptul că în cazul lotului 2 nu a fost respectat proiectul în ceea ce priveşte calitatea materialelor utilizate.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...