Un pic mai bine ca anul trecut, în primele două luni din 2022 – Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele două luni cu 11,7%. Serviciile de piaţă s-au majorat cu 30,8%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 11,7%, în primele două luni faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat, ca serie brută, cu 30,8%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.
AGERPRES - vin, 15 apr. 2022, 10:28
Un pic mai bine ca anul trecut, în primele două luni din 2022 - Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele două luni cu 11,7%. Serviciile de piaţă s-au majorat cu 30,8%

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 11,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,6%), comerţul cu autovehicule (+14,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+9,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,5%), scrie Agerpres.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 2,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-8,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,4%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,5%). Creşteri au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+15,6%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,7%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,6%.

De asemenea, datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, a înregistrat o creştere cu 13,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+17,5%), comerţul cu autovehicule (+14,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, a înregistrat o creştere cu 6,7% faţă de luna februarie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 22,6% mai mare comparativ cu luna februarie 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+36,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+28,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+18,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+14,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022 a crescut cu 28,1%, comparativ cu luna februarie 2021.

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 11,7%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+14,5%), comerţul cu autovehicule (+12,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,7%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+2,2%).

În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2022 comparativ cu intervalul similar din 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 30,8% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+35,4%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+29,6%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+23,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+13,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 38,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul acordă, la rectificare, doar 25% din banii datorați furnizorilor care aplică prețurile plafonate la gaze și energie. Sectorul energetic, “risc major” de a nu mai putea funcționa – ACUE
Guvernul acordă, la rectificare, doar 25% din banii datorați furnizorilor care aplică prețurile plafonate la gaze și ...
Actuala rectificare bugetară nu include sumele necesare pentru acoperirea plafoanelor de preț asumate de statul român pentru perioada aprilie – decembrie 2022 și expune la un risc major......
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 6,2% în primul semestru din 2022
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 6,2% în primul semestru din 2022
România a produs, în primele şase luni din 2022, o cantitate de ţiţei de peste 1,464 milioane de tone echivalent petrol ...
SeedBlink achiziționează Symbid, una dintre primele platforme de crowdinvesting lansate la nivel mondial
SeedBlink achiziționează Symbid, una dintre primele platforme de crowdinvesting lansate la nivel mondial
SeedBlink, platforma europeană de co-investiții în start-upuri tehnologice, a anunțat că a finalizat achiziția Symbid, ...
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China a impus marţi sancţiuni, inclusiv interdicţia de intrare în ţară, împotriva a şapte oficiali şi parlamentari ...