Un primar german denunţă o intensificare a infracţionalităţii imigranţilor români şi bulgari

Primarul oraşului german Duisburg Soeren Link afirmă că imigranţi români şi bulgari provoacă haos, comit infracţiuni şi costă municipalitatea peste 17,3 milioane de euro, fonduri alocate pentru locuinţe, alimente şi asigurarea ordinii publice, relatează Daily Mail în ediţia online de vineri.
Economica.net - vin, 01 mart. 2013, 19:56
Un primar german denunţă o intensificare a infracţionalităţii imigranţilor români şi bulgari

Potrivit publicaţiei britanice, Link (de stânga) afirmă că prostituţia şi jafurile au înregistrat o creştere după sosirea imigranţilor din cele două ţări, anul trecut. „Suntem afectaţi masiv”, a declarat primarul, confirmând temeri experimate recent de Asociaţia oraşelor germane, care a avertizat în legătură cu posibile „tulburări sociale” din cauza „refugiaţilor economici”.

Primarul fostului oraş industrial Duisburg, situat în apropiere de frontiera cu Olanda, a vorbit, de asemenea, despre „munţi de gunoi” mai înalţi decât el în cartierul în care, susţine acesta, aproximativ 400 de români şi bulgari trăiesc înghesuiţi în aproximativ 40 de apartamente.

„Copiii sunt abuzaţi şi sunt trimişi la furat”, a declarat Link într-o emisiune televizată despre acest subiect.

Germania oferă numeroase ajutoare sociale, unele familii de romi primind peste 2.300 de euro pe lună ca ajutor pentru copii, în pofida faptului că nu pot munci în mod legal în această ţară până la sfârşitul acestui an, potrivit publicaţiei britanice.

„Ne costă milioane de euro şi ne va costa şi mai mult până la sfârşitul anului”, a declarat primarul, apreciind că cine crede că această problemă va dispărea „nu vede bine”. „Nu noi am cerut această problemă şi nu îi putem face faţă singuri”, a continuat Link. „Sloganuri banale şi vorbe tari nu ajută”, afirmă el într-un mesaj postat pe pagina sa pe Faceboook.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...