1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

After Business

Un puşti de 15 ani a inventat cel mai rapid şi ieftin test de depistare a cancerului VIDEO

Un puşti de doar 15 ani, pe nume Jack Andraka, a reuşit să pună la punct un test de depistare a cancerului pancreatic care este de 168 de ori mai rapid şi până la 1000 de ori mai ieftin decât cea mai bună şi performantă investigaţie prezentă pe piaţă la ora actuală, anunţă BBC.

21 aug, 2012 | Economica.net

Potrivit aceleiaşi publicaţii, descoperirea a fost posibilă cu ajutorul motorului de căutare Google, despre care elevul susţine că este instrumentul care i-a permis să creeze testul.

Întrebat cum a luat naştere această idee, Jack Andraka a declarat simplu că "în timpul orei de biologie". În prezent, el îşi realizează cercetările la Universitatea Johns Hopkins, în SUA, Baltimore.

Micul geniu a reuşit să câştige în luna mai, la Târgul Internaţional Intel de Ştiinţă şi Inginerie, 75 de mii de dolari şi spune că în timpul liber îi place să practice kaiac si să se uite la serialul de televiziune american Glee.

Reporterul BBC, Matt Danzico, a stat de vorbă cu adolescentul, iar interviul poate fi urmărit in clipul din galeria de mai sus.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO