Un restaurant din sectorul 2 a fost amendat cu 5.000 lei pentru încălcarea legii antifumat

Inspectorii Direcţiei Control a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au amendat cu 5.000 de lei un restaurant din sectorul 2 pentru încălcarea legii antifumat.
Economica.net - vin, 25 mart. 2016, 13:05
Un restaurant din sectorul 2 a fost amendat cu 5.000 lei pentru încălcarea legii antifumat

‘Ieri, dispeceratul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a fost sesizat de către o familie că în incinta unui restaurant din sectorul 2 al Capitalei fumatul este permis cu acordul personalului de serviciu. (…) Inspectorii au văzut că locul în care se fuma era o construcţie închisă, aflată în curtea unui imobil, aceasta fiind formată din doi pereţi ficşi şi doi pereţi din poliplan transparent, acoperită cu tavan retractabil închis. Mai mult, înăuntru mesele erau dotate cu scrumiere, iar unii clienţi ai restaurantului fumau în momentul sosirii echipajului de control’, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Potrivit Legii 15/2016 pentru prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun, acest tip de terasă este definit ca fiind spaţiu public închis, unde fumatul este interzis. Fiind la prima abatere, firma a fost amendată contravenţional cu 5.000 de lei, relevă sursa citată.

Tot în această săptămână, patrulele Serviciilor Circulaţie şi Ordine Publică din cadrul PLMB au aplicat mai multe avertismente şi sancţiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat prevederile legii antifumat şi au fost surprinse că fumau în maşinile de serviciu sau în staţiile închise ale RATB.

Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun – aşa-numita lege antifumat – a intrat în vigoare pe 17 martie.

Legea interzice fumatul în spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...