Un retailer a ajuns la nouă magazine în România. Cine este omul din spatele pantofilor low-cost

Grupul polonez NG2 a pătruns pe piaţa românească anul trecut cu magazinele de încălţăminte CCC în sistem de franciză şi ţinteşte deschideri de noi unităţi anul acesta.
Economica.net - vin, 26 apr. 2013, 21:08
Un retailer a ajuns la nouă magazine în România. Cine este omul din spatele pantofilor low-cost

Firma Peeraj Brands International, cea care deţine francizele pentru magazinele Mango, s.Oliver, Vero Moda şi Jack & Jones, a adus anul trecut în România unul dintre brandurile celui mai mare retailer de încălţăminte din Polonia: magazinele de încălţăminte CCC.

Primul magazin marca CCC, parte a grupului polonez 2NG a fost deschis la începutul verii trecute în Galeriile Feeria din zona comercială Băneasa.

După deschiderea magazinului de la București, au urmat noi deschideri, în special în orașele din provincie. Dacă în luna ianuarie a acestui an erau deschise cinci magazine (n.r. – la Bacău, Buzău, Iași și Piatra Neamț), în prezent reţeaua numără nouă unități. Noile magazine au fost deschise în Tîrgu Mureș (Promenada Mall), Iași (centrul comercial Felicia), Liberty Center (București), Arad (Galleria).

În ultima raportare financiară a grupului polonez NG2 care deține acest brand se menționa faptul că se dorește ca în acest an rețeaua să ajungă la un număr de 20 de unități. De asemenea, pentru acest an grupul polonez doreşte introducerea în magazine a pantofilor Walt Disney pentru copii, dar şi a pantofilor sport precum Nike, Puma sau Adidas.

Pe segmentul pantofilor cu prețuri mici și medii mai activează retailerul german Deichman, care numără peste 55 de magazine și Leonardo care are peste 122 de magazine.

Cine este regele pantofilor low-cost

Compania NG2 a fost fondată de Dariusz Milek, care conduce şi deţine o parte din companie. Milek a absolvit o scoală de minerit, iar în 1991, după căderea comunismului, s-a început să vândă bunuri într-o piaţă în aer liber din oraşul Lubin, scria în 2009 publicaţia  Financial Times.

Pe Milek l-a ajutat şi pregătirea de ciclist de performanţă, ceea ce l-a determinat să fie atent şi să observe mişcările din jurul lui. Aşa se face că şi-a dat seama că vânzarea pantofilor merge destul de bine şi a decis să intre în joc.

Aşa că s-a dus direct la o fabrică de încălţăminte, care era condusă de directori care nu aveau nici o idee cum să funcţioneze într-o piaţă liberă şi care nu îşi îmbunătăţiseră modelele. A putut astfel să  cumpere o parte din stocul fabricii cu un discount de 40%, pentru că plătise în numerar. „Atunci era mai greu să faci rost de pantofi, decât să îi vinzi. Nu exista nici o competiţie reală„, spunea pentru FT Milek în 2009.

Şi cum oferea pantofi la preţuri mai mici decât ceilalţi comercianţi din piaţă, în scurt timp a angajat şase persoane care să se ocupe de vânzare şi a cumpărat un mic depozit pentru aprovozionare. În 1996 şi-a deschis un lanţ de magazine de încălţăminte ieftină, numit Golden Feet. În 1999, pe măsură ce sectorul de retail începea să crească în Polonia şi mallurile îşi făceau apariţia, Milek a fondat lanţul de magazine CCC, care acum este prezent în aproape toate mallurile din ţară. Până în 2000, polonezul avea şi o fabrică de încălţăminte, iar în 2004 a listat compania pe Bursa de la Varşovia.

 

Te-ar mai putea interesa și
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, lansate azi
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, ...
Ministerul Energiei a lansat, în această dimineață, apelul de proiecte din cadrul Fondul pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea......
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil ...
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...