Un retailer român preia doua magazine Carrefour. Zanfir Supermarket înlocuieşte două Carrefour Market în Brăila

Familia Zanfir din Focşani, operatorul supermarketurilor Zanfir din Moldova, a preluat două dintre cele trei magazine la care retailerul francez Carrefour trebuie să renunţe după preluare Billa de la Rewe.
Alina Stanciu - vin, 16 dec. 2016, 08:56
Un retailer român preia doua magazine Carrefour. Zanfir Supermarket înlocuieşte două Carrefour Market în Brăila

Familia de antreprenori Zanfir din Focşani, care operează aproximativ zece supermarketuri sub brandul Zanfir, un centru en-gros şi un punct de tranşare a cărnii în mai multe oraşe din Moldova, a preluat de la retailerul francez Carrefour două supermarketuri din Brăila, potrivit unui anunţ al Carrefour.

Decizia vine ca urmare a angajamentului pe care Carrefour şi l-a luat în faţa Consiliului Concurenţei în momentul preluării Billa România.

Într-un mod similar, retailerul autohton Annabella deţinut de familia Mutu din Vâlcea, a preluat în această vară trei unităţi Mega Image din Bucureşti.

„În prezent, a fost identificat un operator interesat să preia cele două magazine Carrefour Market din Brăila. Astfel, Carrefour va cesiona activitatea (magazinul, echipamentul si personalul) supermarketurilor situate în Braila, Strada Şcolilor, nr. 95, respectiv Bd. Dorobanti, nr. 78 -Strada 1 Decembrie 1918 către operatorul Zanfir SNC, după data de 9 ianuarie 2017. Angajații celor 2 magazine vor fi transferați către Zanfir SNC și vor avea garantate aceleași condiții de muncă şi de încadrare în muncă, păstrându-și salariul și tichetele de masă”, anunţă retailerul francez.

După transfer, cele două magazine vor fi închise pentru reamenajări şi rebranding.

Amintim că, la data de 1 Iulie 2016, Grupul Carrefour a anunţat finalizarea achiziţiei reţelei Billa din România, după aprobarea finală de către Consiliul Concurenţei. Pentru a elimina problemele de concurenţă, Carrefour s-a angajat sa transfere, către unul sau mai mulţi operatori, trei magazine supermarket din Brăila (doua magazine Carrefour Market şi un magazin Billa. Urmează, aşadar, un nou transfer pe care Carrefour va trebui să îl facă în cazul supermarketului Billa din Brăila, Şos. Buzaului (Milcov). „Transferul (către Zanfir n.red) nu vizează şi magazinul BILLA situat în Brăila, Sos. Buzaului (Milcov). Acesta rămâne parte a Grupului Carrefour până în momentul în care va fi identificat un operator interesat să preia activitatea supermrketului”, se mai arată în comunicat.

Cine este Zanfir

Cu faceri de aproximativ 116 milioane de lei (25,7 milioane de euro) Zanfir SNC din Focşani este una dintre cele cinci familii de antreprenori români au reuşit anul trecut să ruleze peste 100 de milioane de lei din magazinele lor. Faţă de 2014, retailerul a înregistrat un rulaj cu 14,4% mai mare şi un profit net de 2,4 milioane de lei, reprezentând 2% din cifra de afaceri. „Am 14 ani de activitate ca patron de hipermarket, iar adaosul comercial la produsele alimentare nu a depăşit în cazul meu 15% niciodată. Media per magazin este 17% şi aceasta din cauza concurenţei cu marile reţele de hipermarketurilor”, declara în această vara pentru ECONOMICA.NET Liliana Zanfir, patroana lanţului de supermarketuri Zanfir, unul dintre motivele pentru care rezistă în piaţă.

Citeşte şi Capitalul autohton din retail rezistă: Cinci antreprenori locali fac bani buni cu magazinele lor mici

Compania a pornit în 1991 cu afaceri în comerţul cu ridicata al cărnii şi mezelurilor, iar în 2002 a deschis primul supermarket. De asemenea, în 2008 firma a deschis un Food Shop& Bistro, cu o capacitate de 120 de locuri şi o producţie de 3.000 de porţii pe zi. Retailerul comercializează trei mărci proprii, o parte dintre produsele alimentare vândute sub aceste branduri fiind realizate de o companie ce aparţine Zanfir SNC şi care s-a desprins din secţia de tranşare carne de pasăre, vită și porc Zanfir.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 289 de magazine dintre care 32 hipermarketuri Carrefour, 117 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact, un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro si 86 de magazine Billa.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...