Un şeic din Kuweit acuză UBS că i-a oferit un comision de 20 mil. dolari, pe care nu l-a plătit

Un şeic din Kuweit acuză UBS că i-a oferit 20 de milioane de dolari pentru ca oferta grupului francez Vivendi de preluare a unor active ale operatorului telecom kuweitian Zain, dar apoi banca elveţiană nu a mai respectat înţelegerea, potrivit publicaţiei Wall Street Journal, citată de AFP.
Economica.net - mar, 26 mart. 2013, 20:39
Un şeic din Kuweit acuză UBS că i-a oferit un comision de 20 mil. dolari, pe care nu l-a plătit

„Şeicul Meshal Jarah Al Sabah a declarat sub jurământ că UBS i-a oferit un comision în 2009 pentru a influenţa eşecul unei oferte a grupului francez Vivendi pentru activele africane Zain, cea mai mare companie de telefonie mobilă din Kuweit, şi facilitarea pentru UBS a unui rol major în găsirea unui alt cumpărător”, a relatat publicaţia americană.

În 2012, şeicul a dat în judecată banca elveţiană la un tribunal din Dubai, unde UBS desfăşoară activităţi, afirmând că banca nu i-a plătit comisionul.

Banca elveţiană respinge cu fermitate acuzaţiile.

„UBS dezminte acuzaţiile şi se apără cu putere faţă de această reclamaţie”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al instituţiei financiare.

Potrivit WSJ, UBS a recunoscut, în cursul procedurii judiciare, că reprezentanţi ai săi s-au întâlnit cu şeicul Meshal Jarah Al Sabah, fost funcţionar al Ministerului de Interne din Kuweit, dar din motive pur sociale, fără să fie discutate afaceri.

În 2010, activele africane ale Zain au fost vândute grupului indian Bharti Airtel pentru 10,7 miliarde de dolari. UBS a fost principalul consultant în această tranzacţie, la care şeicul susţine că a contribuit.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...