Un SRL cu doi angajaţi face evaluarea Tarom. Firma este a unui fost deputat

Romlider Evaluări Imobilare SRL este firma care face evaluarea companiei aviatice naţionale Tarom, pe care autorităţile vor s-o listeze la bursă. Compania este deţinută de Gabriel Zamfir, fost deputat PNL, un nume cunoscut pe piaţa imobiliară.
Mihai Nicuţ - lun, 09 apr. 2012, 21:03
Un SRL cu doi angajaţi face evaluarea Tarom. Firma este a unui fost deputat

Romlider Evaluări Imobilare SRL  a câştigat contractul pentru “Servicii de evaluare şi elaborare a raportului privind realizarea operaţiunilor de evaluare a S.C.Compania Naţionala de Transporturi Aeriene Române – TAROM S.A. în vederea determinarii valorii de piaţă a acţiunilor emise de către aceasta”, potrivit anunţului de atribuire publicat în sistemul electronic de achiziţii publice. Valoarea contractului este de 189.750 de lei, iar autoritatea contractantă este Ministerul Transporturilor.

Romlider Evaluări Imobilare SRL a câştigat contractul în urma unei licitaţii deschise la care a oferit preţul cel mai mic. A avut opt contracandidaţi. Interesant este că preţul cu care a câştigat contractul este de aproape nouă ori mai mic decât valoarea iniţială estimată a contractului, de 1,65 milioane de lei.
 
Potrivit datelor de bilanţ pe 2010, compania, al cărei obiect de activitate este, în acte, “activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management” a avut, în 2010, un număr mediu de 2 angajaţi. Cifra de afaceri netă a fost de aproape 307.000 lei, iar profitul de 41.800 de lei. Adresa firmei: B-dul Carol I, Nr.51, Demisol, Ap.1, Sector 2, Bucureşti.

Potrivit ultimelor date, Romlider Evaluări Imobiliare SRL este deţinută de familia Zamfir. Unul dintre soţi, Zamfir Gabriel Sorin, a fost deputat de Ilfov, din partea PNL, în perioada 2004-2008. Zamfir este o persoană destul de cunoscută în domeniul afacerilor imobiliare, fiind, în trecut, preşedinte al mai multor asociaţii din domeniu, ca Uniunea Naţională a Agenţilor Imobiliari sau Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliare.

Ce spune câştigătorul

“La licitaţie au participat cam toţi marii jucători, iar cu oferte cuprinse între 45.000 şi 60.000 de euro au fost 3 sau 4 firme” a declarat pentru ECONOMICA.NET Gabriel Zamfir, solicitat să explice diferenţa atât de mare între preţul cu care a câştigat şi preţul estimate de Ministerul Transporturilor.

Întrebat cum a reuşit să se califice dat fiind că firma are doar doi angajaţi, Zamfir a spus că a avut subcontractori. “Am avut subcontractat un cabinet de abvocatură, Popovici şi Niţu, şi am avut un corp profesoral puternic din mediul academic” a afirmat Zamfir, care a mai precizat că la proiect au lucrat cam 15 persoane.

Totuşi, în anunţul de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, (nr 121305/04.02.2012) se arată că acest contract nu poate fi subcontractat.

Zamfir a mai precizat că firma a terminat deja evaluarea Tarom. Contractul către Romlider Evaluări Imobilare SRL a fost atribuit la 1 februarie, iar anunţul de participare a fost înregistrat în octombrie anul trecut.

Guvernul şi-a asumat în faţa Fondului Monetar Internaţional listarea a 20% din acţiunile companiei aeriene naţionale Tarom. Listarea trebuie să aibă loc până la sfârşitul lunii iunie. Intermediar este asocierea Carpatica Invest-Swiss Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Primăria București organizează o licitație pentru reabilitarea a aproape 212 km de conducte ale sistemului de termoficare
Primăria București organizează o licitație pentru reabilitarea a aproape 212 km de conducte ale sistemului de termoficare
Primăria Capitalei anunţă lansarea în SEAP a licitaţiei pentru reabilitarea a 105,969 km traseu de transport a agentului ...
Startup-ul românesc Humans.ai intră pe piața din Emiratele Arabe Unite
Startup-ul românesc Humans.ai intră pe piața din Emiratele Arabe Unite
Compania românească Humans.ai a anunțat miercuri că pătrunde pe piața din Emiratele Arabe Unite, în urma parteneriatului ...
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. ...
Şedinţă crucială la Palatul Cotroceni! Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a întrunit pentru a stabili strategia ...