Un startup din Bucureşti, singura companie românească inclusă în topul celor mai inovative startup-uri de retail tech

Startup-ul Tokinomo este singura companie românească inclusă într-un top al celor mai inovative startup-uri de retail tech din lume Retail Week, o publicație de prestigiu din Marea Britanie, publică anual un top al celor mai bune startup-uri la nivel global, într-un ghid numit The Discovery Report.
Lidia Neagu - Dum, 09 mai 2021, 08:58
Un startup din Bucureşti, singura companie românească inclusă în topul celor mai inovative startup-uri de retail tech

Tokinomo este o soluție de in-store marketing destinată bunurilor de larg consum și magazinelor de tip supermarket care, folosind o combinație de senzori, mișcare, lumină și sunet, dă viață produselor la raft și le permite să interacționeze cu cumpărătorii.

Soluția robotizată de in-store marketing Tokinomo a fost inclusă în acest top, fiind considerată cea mai eficientă și creativă modalitate de a promova produse la raft în magazinele de tip supermarket.

Marea majoritate a startup-urilor incluse în acest top provin din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Topul celor mai bune 40 startup-uri poate fi descărcat gratuit de aici. În acest raport dedicat retailerilor și brandurilor FMCG, puteți găsi soluții precum asistenți virtuali, roboți pentru promoții în magazin și soluții de plată.

Retailerii și brandurile care au testat aceste soluții au avut rezultate foarte bune. Printre acestea se numără:

  • M&S a făcut un parteneriat cu startup-ul Texel care are o soluție prin care cumpărătorii pot proba haine în mod virtual. Persoanele care au folosit acest tool au fost de 5 ori mai dispuse să cumpere și cu 30% mai puțin interesate să returneze produsele.
  • Samsung a avut o creștere de 20% al costului coșului de cumpărături și 28% creștere a numărului de produse adăugate în coș, datorită soluției de inteligență artificială Increasingly.
  • Henkel a avut o creștere a vânzărilor de detergent de 159% după ce a implementat o campanie cu Tokinomo pentru brandul Le Chat în Franța.

Tokinomo este un robot destinat bunurilor de larg consum și magazinelor de tip supermarket care, folosind o combinație de senzori, mișcare, lumină și sunet, dă viață produselor la raft și le permite să interacționeze cu cumpărătorii într-un mod memorabil. Pe lângă impactul imediat pe care îl are asupra clienților și a experienței lor de cumpărare, Tokinomo este și una dintre cele mai eficiente soluții de marketing in-store, întrucât generează creșteri în vânzări, de 200%, în medie.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanţelor a atras 221,3 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a atras 221,3 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 221,3 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 175 de luni, la un......
Nou exponat spectaculos la Țiriac Collection: Mercedes-Benz AMG GT Black Series
Nou exponat spectaculos la Țiriac Collection: Mercedes-Benz AMG GT Black Series
Octombrie a adus un nou exponat la Țiriac Collection: un Mercedes-Benz AMG GT Black Series produs în anul 2021, model super-sport ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Lucrările la secțiunea 1 Sibiu – Boița, realizate în proporție de peste 48% VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Lucrările la secțiunea 1 Sibiu – Boița, realizate în proporție de peste 48% ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat joi imagini noi de pe șantierul lotului ...
Lista completă a localităţilor ce au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori – 46 de oraşe şi 306 comune. 40 de localităţi sunt peste 6 – COVID-19
Lista completă a localităţilor ce au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori – 46 de oraşe şi 306 comune. ...
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 46 de oraşe ...