1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Un transport de porumb românesc, interzis în Franţa pentru că ar fi toxic

O cantitate de 25.500 de tone de porumb, importată din România de o cooperativă agricolă bretonă Nutréa-Triskalia şi destinată hranei animalelor, este blocată de peste o lună în silozurile din portul Brest, în aşteptarea unor analize suplimentare, informează un articol publicat în cotidianul Liberation.

18 ian, 2017 | Agerpres

Potrivit docherilor şi angajaţilor Nutréa-Triskalia, porumbul provenit din România a fost tratat cu fosfină, un antiparazitar interzis în Franţa.

'Salariaţii acestei uzine, care nu au fost avertizaţi de pericolul acestui produs, au descoperit din întâmplare un borderou care indicat că a fost tratat cu un gaz toxic', a declarat René Louail, fost consilier regional din partea partidului ecologist francez.

Sindicatele docherilor, ecologiştii şi reprezentanţii victimelor pesticidelor solicită distrugerea imediată a celor 25.500 de tone de porumb contaminat, cu atât mai mult cu cât tratamentul cu fumigaţie a cerealelor este interzis în Franţa, chiar dacă este autorizat de Uniunea Europeană şi utilizat în mod curent pentru eliminarea insectelor, umezelii şi a altor paraziţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO