Un turoperator global, care a făcut parte din TUI, introduce vacanţele spre România

20 05. 2018
sighisoara_98289600

Turoperatorul Peregrine Adventures lansează de luna viitoare pahetele turistice „Secretele României”, special concepute ca răspuns a creşterii cu 157% pentru vacanţe în Europa de Est anul trecut, dar şi datorită unei creşteri de 56% a rezervărilor pentru România ale brandului din acelaşi grup, Intrepid Travel. 

Datele Organizaţiei Mondiale a Turismului arată că Europa de Est a înregistrat o creştere de 273% a turiştilor internaţionali de la căderea Zidului Berlinului, eveniment de la care au trecut aproape 30 de ani. 

„Având în vedere impactul în creştere al turismului asupra comunităților locale, decizia de a extinde gama de produse pentru Europa de Est în această vară vizează oferirea unor alternative mai puțin aglomerate la locurile interesante ale continentului”, spune Leigh Barnes, director regional pentru America de Nord din cadrul Peregrine Adventures.

Ce vor vizita străinii 

Cu preţuri pornind de la 2.376 de dolari, „Secretele României” include un tur al Sighişoarei, parte din patrimoniul UNESCO, dar şi o masă la o casă din satul Viscri, acolo unde Prinţul Charles deţine proprietăţi. 

Aventura va începe în București unde turiștii vor avea parte de un tur al orașului. Călătoria continuă apoi spre Palatul Peleș, Brașov, Castelul Bran, biserica fortificată de la Prejmer. La Micloșoara turiștirii se vor plimba cu căruțele și se va face o vizită și la Viscri. În program mai este inclusă și o vizită la salina de la Turda, Alba Iulia, Sibiu și Bâlea Lac. 

Pentru acest an, turoperatorul are locuri disponibile pentru trei serii: două în iunie, și una în septembrie, iar grupurile pot să fie de cel mult 12 persoane. Turoperatorul are disponibile și locuri pentru patru serii în 2019. 

Peregrin Adventures face parte din grupul australian Intrepid, specializat pe turismul de aventură, și care în 2011 își unea forțele cu gigantul TUI

Cei de la TUI spuneau atunci că turismul de aventură, care include orice de la plimbări prin diverse țări, trekking în Nepal sau vacanțe yoga, generează marje de profit mai mari decât vacanțele tradiționale. Spre exemplu, marja de profit pentru turismul de aventură era de 10%, în timp ce pentru vacanțele tradiționale această marjă varia între 3 și 5%. 

Patru ani mai târziu, în 2015, cele două companii se separă, iar cei doi fondatori australieni ai Intrepid reintră în posesia afacerii și a mai multor branduri care ofereau turiștilor vacanțe de aventură. Australienii își propun ca până în 2025 să fie prima companie de acest gen are să depășească un prag al vânzărilor de 1 miliard de dolari australieni.