Unde au mai scăzut preţurile apartamentelor şi cu cât

La nivel naţional, preţurile locuinţelor au crescut uşor în ultima lună şi au depăşit pragul de 1.000 de euro, iar în unele cazuri s-au înregistrat scăderi.
Economica.net - lun, 02 apr. 2012, 09:54
Unde au mai scăzut preţurile apartamentelor şi cu cât

Valoarea medie a indicelui naţional imobiliare.ro pentru luna martie, de 1.003 euro/mp util, este cu 17 euro/mp util (1,7%) mai mare decât valoarea din luna februarie.

Bucureşti

Valoarea indicelui la calculat de portalul imobiliare.ro arată că în luna martie a acestui an preţurile locuinţelor vechi şi noi din Bucureşti au avut o valoare medie de 1.145 euro/mp util, în scădere cu 0,3% faţă de luna precedentă.

În cazul apartamentelor vechi, valoarea medie calculată de imobiliare.ro a fost în martie de 1.073 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 0,6% mai mult decât în luna precedentă şi cu 2,5% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe segmentul garsonierelor preţurile au crescut cu două procente, iar preţurile pentru apartamentele cu trei şi patru camere au înregistrat o creştere de 0,2%, respectiv 0.8%, în timp ce valorile pentru apartamentele cu două camere au rămas aceleaşi.

Cu cât au scăzut preţurile locuinţelor vechi într-un an

Monitorizarea celor de la AnunţuriParticulari.net arată că în luna martie, preţul mediu pentru garsonierele vechi a fost de 36.300 de euro, cu 4% mai puţin faţă de aceeaşi lună anului trecut. Indicele imobiliare.ro indică o scădere anuală de 3,6%.

În ceea ce priveşte apartamentele cu două camere, potrivit AnunţuriParticulari.net acestea au avut în martie o valoare medie de 57.200 euro, în scădere cu 3% faţă de luna martie a anului trecut. Indicele imobiliare.ro arată însă o scădere de doar 1,2%.

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cei de la AnunţuriParticulari.net indică o o scădere anuală de 3%, până la nivelul de 78.500 de euro. Cei de la imobiliare.ro arată pentru această categorie o scădere de 3,6%.

Apartamentele noi se ieftinesc

În cazul apartamentelor noi din Bucureşti s-a constatat o scădere a preţului de 1,3% faţă de luna februarie şi a ajuns în martie la valoarea de 1.321 euro/mp util. Faţă de anul trecut, preţurile solicitate sunt cu 0,7% mai mici. Apartamentele cu trei camere au înregistrat în ultima lună o scădere de 2,1%, iar garsonierele o scădere de 0,5%. La polul opus, preţul mediu solicitat pentru apartamentele cu două camere a înregistrat o uşoară creştere de 0,4%.

Care au fost preţurile în martie în marile oraşe din ţară

Braşov

Preţul apartamentelor noi din ansamblurile rezidenţiale a crescut în ultima lună şi a depăşit din nou pragul de 900 euro/mp. Comparativ cu martie 2011, locuinţele noi sunt cu doar 0,5% mai ieftine.

Cluj-Napoca

Preţul apartamentelor noi au crescut cu 2,1% în  ultima lună şi au  ajuns la valoarea de 895 euro/mp util. Faţă de anul trecut, pe acest segment se înregistrează o diferenţă de aproape 8%.

Constanţa

În ceea ce priveşte evoluţia preţului mediu cerut pentru apartamentele noi, acesta a crescut cu 1,3% de la 931 euro/mp util până la 943 euro/mp util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile solicitate pentru apartamentele din Constanţa rămân, în medie, cu aproximativ 3% mai mici.

Timişoara

În martie, apartamentele noi s-au ieftinit cu 2,6% şi au ajuns la valoarea medie de 885 euro/mp. Chiar şi cu această scădere, tot sunt mai scumpe cu 5% faţă de acum un an. 

Ploieşti

Valoarea medie a locuinţelor a fost de 860 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare. Cu o scădere de 1,1% înregistrată în ultima lună , indicele a cunoscut cea mai mare contracţie dintre toate oraşele analizate. Comparativ cu luna martie 2011, preţurile solicitate în prezent sunt cu 2,4% mai mici.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile după un lung conflict, evitând astfel......
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina ...