Unde e Dacia Sandero Stepway pe lista celor mai ieftine crossovere de pe piața românească

Așa cum a anunțat Luca de Meo, CEO-ul Renault, mărcile grupului francez, printre care și Dacia, nu vor mai fi cele mai ieftine de pe piață, urmând să treacă prin diverse transformări de stil și calitate, mai ales că Renault se bazează din ce în ce mai mult pe electrificarea produselor sale. Inclusiv Dacia, care urmează să lanseze, cel mai probabil la toamnă, modelul electric Dacia Spring, care va avea, pe piața germană, cel puțin, un preț de circa 9.000 de euro după subvenții, valoareal reală de vânzare fiind de circa 17.000 de euro. De altfel, în topul celor mai ieftine crossovere de pe piața românească, modelul românesc cu cel mai mic preț e Sandero Stepway, care costă în variantă standard un pic peste 12.000 de euro. 
Economica.net - joi, 21 ian. 2021, 19:34
Unde e Dacia Sandero Stepway pe lista celor mai ieftine crossovere de pe piața românească

Dacia Duster, un SUV care oferă un spațiu interior tipic clasei compacte va costa în variantă standard, denumită Essential, circa 13.900 euro și e dotată cu radio MP3 cu USB, Bluetooth și comenzi pe volan, geamuri electrice față, asistent la pornirea în rampă, plus un motor TCe de 1,0 litri și 100 CP.

Potrivit Autoexpert.ro, pentru sume suplimentare, Duster poate primi sistem de tracțiune integrală, care alături de garda la sol de 21 cm și de diferențialul blocabil, îl transformă într-un off-roader veritabil printre rivalii din segment.

Un pic mai ieftin – 13.714 euro e coreeanul Kia Stonic. Fratele lui Kia Kona are un mare atu printre crossoverelede clasă mică, o caroserie de doar 1,52 m înălțime, care-i oferă dinamică superioară. La sfârșitul anului trecut a primit un facelift care alătură fostului motor 1.0 T-GDI de 1.0 litri, și un mic motor electric, care-l transformă în sistem de propulsie mild-hybrid. Versiunea de bază are 1,2 litri și 4 cilindri, este natural aspirată și dezvoltă 84 CP.

Dacia Sandero Stepway a scăpat de varianta veche a Clio 2 și a intrat pe platforma CMF-B a noului Clio 5, devenind silențioasă și confortabilă, la un preț standard de 12.050 euro. Noua platformă beneficiază și de un pachet de asistență de ultimă generație și deschidere către viitorul sistem de propulsie hibrid E-TECH, care va apărea în 2022.

Versiunea Essential vine cu sistem multimedia fără ecran, care folosește, în schimb, display-ul telefonului, cu aer condiționat, geamuri electrice față și fază scurtă LED. Motorul este TCe-ul de 1,0 l, ce dezvoltă 90 CP.

Japoneza Suzuki Ignis costă 11.920 euro, fiind cel mai mic model din top; numai numai 3,7 m lungime și un portbagaj de 204 l. Chiar și așa, Ignis are veleități de dur, datorită gărzii la sol de 18 cm și consolelor scurte, care asigură unghiuri de trecere excelente.

Versiunea standard este animată de un sistem mild-hybrid, cu motor pe benzină de 1,2 litri, ce dezvoltă 83 CP și 107 Nm. Nivelul de echipare GL oferă standard aer condiționat, faruri și stopuri LED, proiectoare ceață, oglinzi electrice, radio-CD cu MP3, Bluetooth și 4 boxe, banchetă rabatabilă 60/40%, 6 airbaguri, ESP.

În fine, cel mai ieftin model de crossover de pe piața românească e Lada Niva, colega de grup a Duster și Sandero Stepway, care are un preț de 9.500 de euro. Dar, Lada Niva e mai mult decât crossover și chiar mai mult decât un SUV. Este un off-roader, cu tracțiune integrală 4×4 și diferențial blocabil mecanic, cu reductor de tracțiune și cu o gardă la sol de 22 cm!

Prețul de bază de 9.500 euro e pentru versiunea scurtă, cu 3 uși, însă nici cea cu 5 uși nu costă decât 10.500 euro. De altfel, Lada Niva e unul dintre cele mai ieftine modele auto de pe piața românească.

Motorul aspirat de 1,7 l are 4 cilindri, dezvoltă 82 CP și este cuplat la o transmisie manuală cu 5 trepte. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...