Unde găseşti cel mai ieftin ski pass în staţiunile din Europa

ECONOMICA.NET îţi prezintă cele mai scumpe, dar şi cele mai ieftine ski pass-uri în staţiunile montante din multe ţări din Europa. Am luat în calcul ski pass pentru şase zile
Economica.net - Dum, 30 dec. 2012, 10:50
Unde găseşti cel mai ieftin ski pass în staţiunile din Europa

Dacă vreţi să mergeţi la schi după vacanţa de sărbători, iată care sunt preţurile la ski-pass-uri în mai multe staţiuni europene, potrivit datelor unui raport al Centrului European al Consumatorilor. România este şi ea inclusă, însă, dintre firmele care administrează pârtiile şi care au participat cu răspunsuri la realizarea acestui raport, doar pentru pârtia Şuior (staţiunea Şuior, judeţul Maramureş) sunt date referitoare la posibilitatea achiziţionării unui ski pass valabil şase zile, care costă 108 euro.

Austria
Cel mai ieftin ski pass pentru şase zile este în staţiunea Wenigzell, din regiunea Styria. Un adult trebuie să scoată din buzunar 85 de euro pentru şase zile. Staţiunea se află în apropierea oraşului Graz şi a graniţei cu Ungaria. Pârtia de aici are doi km, iar sezonul de schi ţine până în 5 martie 2013. Cazare se găsesşte la mici hoteluri cochete, la câţiva km de domeniul schiabil, iar o cameră pentru şapte nopţi, pentru două persoane în luna ianuarie, cu mic dejun, variază în de la 238 de euro, în case de vacanţă închiriate, până la 500 de euro.

La polul opus, cel mai scump ski pass pentru un adult pentru şase zile poate fi cumpărat în staţiunea Serfhaus-Fiss-Ladis şi costă 228 de euro. Dar aici, turiştii au parte de 212 km de pârtii, iar sezonul de schi ţine până în 13 aprilie.

Bulgaria
Din raportul celor de la Centrul European al Consumatorului reiese că în staţiunea Chepelare, un ski pass de şase zile pentru un adult costă 118 euro. O cameră dublă costă până în 500 de euro pentru şapte nopţi. Lungimea pârtiilor de aici este de 18 km, iar sezonul de iarnă ţine până în şapte aprilie.
Cel mai scump ski pass pentru şase zile se regăseşte în staţiunea Pamporovo: 140 de euro/adult.

Republica Cehă  
În zona de schi Trojak, din apropierea cu graniţa Sloveniei, se găseşte cel mai ieftin ski pass pentru şase zile. Un adult are de plătit 45 de euro. Pentru o singură zi, tariful este de 13,5 euro. Lungimea pârtiilor de aici este de 2,4 km, iar sezonul ţine până la sfârşitul lunii martie. În localităţile din apropiere se găsesc hoteluri cu preţuri de la 36 euro la 114 euro pentru o cameră dublă.
Cel mai scump ski pass se găseşte în zona de shi Spindleruv Mlyn, din apropierea graniţiei cu Polonia. Preţul este de 132 de euro/adult. Lungimea pârtiilor de aici este de zece ori mai mare decât în zona Trojak: 25 de km şi se poate schia până în 21 aprilie 2013.

Finlanda
78 de euro este tariful pentru un ski pass de şase zile la Calpis Ski Center/Kalpalinna. Tot aici, ski-pass-ul pentru o zi costă 26 de euro/adult. Cel mai scump ski pass se găseşte în staţiunea Messila.

Franţa
Dintre staţiunile franceze care au fost incluse în raport reiese că cel mai ieftiin ski pass este în staţiunea Combloux, de 148 de euro/adult şi unde sunt 100 de km de pârtii. Aici, pentru perioada 19-26 ianuarie 2013 se poate închiria un studio cu 325 de euro, iar pentru cei pretenţioşi se găsesc şi camere la preţul de 2.270 de euro, la un hotel de patru stele. Sezonul de schi ţine până la începutul lunii aprilie. Cel mai scump ski pass este la Val d’Isere şi costă 225 euro/adult.

Germania
Aici, cel mai ieftin ski pass se găseşte în regiunea Geisskopf şi costă 89 euro/adult pentru şase zile. Pârtiile au o lungime de opt kilometri, iar iar sezonul de schi ţine doar până în 24 martie. Cel mai scump ski pass se gaseşte în zona de schi Oberstdorf-Kleinwalsertal, care aparţine atât Germaniei, cât şi Austiei, şi unde preţul este de 199 de euro. Aici sunt 124 km de pârtii.

Italia
În staţiunea Scopello Alpe di Mera este cel mai ieftin ski pass din Italia, pentru un adult, timp de şase zile: 151 de euro. Turiştii se pot bucura aici de 30 de km de pârtii. Cel mai scump ski pass este pentru zona Dolomiti Superski, de 254 de euro/adult, unde turiştii beneficiază de 1.200 de km de pârtii.

Letonia
Pe domeniul schiabil Gaizins, un ski pass costă 50 de euro, însă aici nu sunt decât doi kilometri de pârtie. Cel mai scump ski pass se găseşte în zona de agrement Ozolkalns, unde preţul este de 72 de euro. Lungimea pârtiilor de aici este de 2,1 km.

Slovacia
Cel mai ieftin ski pass de şase zile se găseşte la Arena Fackovske şi costă 50 de euro/adult. Aici turiştii pot schia pe 5,8 km de pârtie până la 1 aprilie 2013. Cel mai scumă ski pass este cel din Jasna Nizke Tatry: 190 de euro, dar aici sunt 41,2 km de pârtii.

Slovenia
Cel mai ieftin ski pass îl găsiţi la Cerkno Ski Centre din Cerkno şi costă  126 de euro. Aici aveţi posibilitatea de a schia pe pârtii a căror lungime totală este de 18 km. Cel mai scump este cel din staţiunea Vogel, 140 de euro.

Elveţia
Dacă alegeţi elveţia, preţurile sunt ceva mai mari. Cel mai ieftin ski pass costă este cel de la Sorenberg şi costă aproape 200 de euro, dar veţi avea parte de 53 de km de pârtii. Cel mai scump costă 309 euro, la Matterhorn, unde sunt 360 de km de pârtii.  

Notă: Au fost luate în calcul doar ski-pass-urile valabile pentru şase zile în mai mute staţiuni din ţările din Europa, incluse în raportul realizat de Centrul European al Consumatorilor pentru perioada 2012/2013.

Te-ar mai putea interesa și
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi în topul restaurantelor de tip quick service de pe piața locală
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi ...
Lanțul românesc de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și mizează pe o serie de îmbunătățiri operaționale și de repoziționare de......
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul Unic
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul ...
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi ...
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România, compania specializată în acordarea finanțării pentru autovehiculele rulate și parte a grupului internațional ...
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), ...