1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Unde găseşti cele mai ieftine apartamente cu chirie în Bucureşti

În luna iulie 2012, au fost atinse cele mai mici chirii înregistrate în această perioadă a anului din 2007 și până în prezent, consemnându-se scăderi de peste 40% comparativ cu iulie 2007. Sudul Bucureştiului este cu până la 67% mai ieftin decât zone renumite din nordul oraşului. 

13 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Statisticile indică un nivel tot mai scăzut al chiriilor medii solicitate de proprietari, astfel că în luna iulie 2012 au fost atinse cele mai mici chirii înregistrate în această perioadă a anului din 2007 și până în prezent. S-au consemnat scăderi de peste 40% comparativ cu iulie 2007, potrivit unei analize realizată de Anunturiparticulari.ro. Totuși, raportat la evoluția pieței de la începutul acestui an, variațiile de preț sunt infime, existând corecții de preț atât în sens pozitiv, cât și negativ.

Preţurile medii

Preţul mediu pentru o garsonieră a ajuns în capitală de 226 de euro, în iulie 2012, cu doar 1% mai mic decât în iulie 2011, dar cu 24% sub preţul mediu de acum trei ani. "În ciuda plecării studenților din București, nivelul chiriei se situează cu puțin peste 1% față de luna iunie a acestui an, creșterea fiind însă infimă. De la o lună la alta, chiria medie se menține în jurul acelorași valori în cazul apartamentelor de două camere, dar continuă să fie în scădere raportat la o perioadă de 12 luni", explică reprezentanţii Anunturiparticulari.ro

Chiria medie pentru un apartament cu 2 camere este de 319 euro (-2% faţă de iulie 2011 şi -25% faţă de 2009), în vreme ce pentru un apartament cu 3 camere se cere în medie 422 de euro  (-5% faţă de iulie 2011 şi -29% faţă de iulie 2009). Pentru patru camere, preţul mediu este de 663 de euro.

Cele mai ieftine cartiere

Zona de sud a Capitalei găzduiește trei dintre cartierele care au înregistrat de-a lungul timpului cele mai mici chirii comparativ cu media întregului oraș: Ferentari, Berceni și Giurgiului. Discrepanța este însă și mai mare dacă ne raportăm la Băneasa, Herăstrău sau Floreasca, amplasate în partea de nord. Cea mai mare diferență între cele două regiuni se înregistrează pe segmentul apartamentelor de trei camere. Dacă în Berceni chiria medie ajunge la 332 euro/ lună, în Floreasca, proprietarii solicită puțin peste 1.000 euro pentru același tip de imobil, diferența fiind de aproximativ 67%. Chiriașii apartamentelor cu două camere pot plăti la rândul lor cu până la 61% mai mult în nord decât în sud: 670 euro/ lună pentru un apartament în zona Herăstrău față de 258 euro în Berceni.

O diferență de 65% este atinsă și în cazul apartamentelor de patru camere: dacă în zona de sud a
orașului proprietarii solicită o chirie medie de 383 euro, în Băneasa, chiria sare de 1.000 euro. Cel mai scăzut ecart între cele două regiuni ale Capitalei – de 39% - este înregistrat pe segmentul garsonierelor. Unui chiriaș i se solicită, în medie, o chirie lunară de 196 euro pentru o garsonieră în cartierul Giurgiului, pe când în Băneasa, este nevoit să plătească aproximativ 320 euro.Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO