Unde merg românii şi cât costă vacanţa în străinătate de Paşte şi 1 Mai

Românii au parte anul acesta de o vacanţă 2 în 1. Vacanţa de Paşte coincide cu vacanţa de 1 Mai. Dacă o parte dintre turiştii români au ales destinaţiile interne, alţii profitat de ocazie şi au ales să petreacă în afara ţării. ECONOMICA.NET vă spune cât costă vacanţa de Paşte în alte ţări.
Economica.net - joi, 07 apr. 2016, 21:11
Unde merg românii şi cât costă vacanţa în străinătate de Paşte şi 1 Mai

Printre vacanţele în ţară, turiştii români au ales anul acesta şi vacanţe în Bulgaria sau în marile capitale ale Europei, dar şi în insulele greceşti. În medie, bugetul alocat pentru vacanţa de Paşte este de până în 600 de euro/persoană.

„Având în vedere ca Paştele a picat odată cu mini vacanţa de 1 Mai, românii au preferat să profite de ocazie şi să petreacă în afara ţării. Destinaţiile pe care s-au reprofilat sunt în mare parte din Europa. Cei care şi-au dorit să respecte tradiţiile au ales destinaţii cu religie asemănătoare, precum insula Creta sau insula Rodos”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays.

Capitalele ţărilor europene sunt şi ele căutate de turiştii români. În plus, agenţiile oferă şi vacanţe cu mai multe destinaţii de vizitat în Sicilia, Israel sau Iordania, dar şi cirtuite. 659 de euro costă Paştele în Sicilia, 884 de euro/persoană costă o vacanţă în Israel şi 1.140 de euro/persoană este preţul pentru o vacanţă în Iordania.

Un circuit în Polonia, pe urmele compozitorului Chopin, costă de la 639 de euro/persoană, iar un circuit în Germania costă de la 949 euro/persoană.

„Ofertele de Paşte/1 Mai sunt variate, însă turiştii noştri solicită, în special pentru această perioadă, sejururi în România, Bulgaria sau city break-uri în marile oraşe europene cum ar fi Roma, Praga, Viena, Veneţia, Atena, Barcelona, Istanbul, Paris, Amsterdam, Madrid, Berlin, Milano. De asemenea, se caută sejururi în Iordania, Israel, Sicilia, Rodos, Creta”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Daniela Toncu, manager vânzări Happy Tour.

Turiştii cu pretenţii pot opta pentru această perioadă pentru vacanţe în Dubai, unde preţurile pentru şapte nopţi de cazare la un hotel de patru stele pornesc de la 705 euro/persoană sau în Abu Dhabi, unde preţul pentru şapte nopţi la un hotel de patru stele porneşte de la 728 de euro/persoană.

Cât costă vacanţa de Paşte în Grecia şi Bulgaria

„Cel mai repede s-au vândut vacanţele în Antalya, însemnând că turiştii preferă locuri cu soare şi mare de Paşti şi 1 Mai. La fel de solicitată este şi zona Chania din partea de vest a insulei Creta, acest charter fiind o premieră anul acesta pentru că nu s-au mai organizat zboruri directe de Paşti către această destinaţie pâna în prezent”, ne-a mai declarat Maria Goicea.

O vacanţă de şapte nopţi în Antalya, la un hotel de patru stele cu all inclusive costă de la 443 de euro/cameră, cu plecări din Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Românii care au ales o vacanţă în Chania din Creta au plătit de la 442 de euro/persoană. În acest preţ este inlcusă cazarea cinci nopţi la un hotel de trei stele şi transportul cu avionul.

Tarifele pentru cazarea în staţiunile din Bulgaria pornesc de la 23 de euro/persoană/noapte, cu mic dejun inclus. Acesta este tariful pentru hotelul de patru stele Doubletree by Hilton din Nisipurile de Aur. Sau puteţi alege o vacanţă all-inclusive la Nessebar. Happy Tour oferă turiştilor preţuri de 33,5 euro/persoană/noapte. Oaspeţii vor avea parte şi de o slujbă de Paşte, dar şi un prânz festiv cu cozonac şi ouă vopsite.

O vacanţă în capitalele Europei costă între 460 şi 865 euro/persoană

O vacanţă la Praga, pentru perioada 28 aprilie-2 mai costă de la 460 de euro de persoană. În acest preţ este inlcus transportul cu avionul, taxele de aeroport, transferuri, patru nopţi cazare cu mic dejun la un hotel de patru stele, tur de oraş cu autorcarul, dar şi tururi pietonale cu ghid.

Pentru cinci nopţi de cazare la un hotel de patru stele la Roma, cu mic dejun inlcus, transferuri, bilet de avion, taxe de aeroport şi un tur de oraş, trebuie să plătiţi de la 550 de euro/persoană la agenţia de turism Happy Tour.

De la 500 de euro/persoană pornesc preţurile pentru o vacanţă la Viena. Pachetul include cazare cu mic dejun pentru patru nopţi la un hotel de trei stele, bilet de avion, transferuri, taxe de aeroport şi tur de oraş.

O altă destinaţie interesantă de Paşti este Rusia. Pentru un pachet turistic pentru a vizita Moscova şi Sankt Petersburg în perioada 29 aprilie – 6 mai, trebuie să scoateţi din portofel de la 865 de euro de persoană. Pachetul include şapte nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de patru stele, biletul de avion, transferuri, o cină la restaurantul hotelului din Moscova, dar şi vizite incluse în program.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii administrate  de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea afară din BII, banca rusească  la care fondurile au luat obligațiuni – PROIECT
Fondurile de pensii administrate de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea ...
NN Pensii, BCR Erste Asset Management, BRD Asset Management, Banca Transilvania, BRD Pensii, BCR Pensii şi BT Asset Management, prin fondurile pe care le administrează, sunt principalii investitori......
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Zilele acestea, furnizorii de energie electrică trimit către clienți facturile pentru luna aprilie, calculate după noile ...
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului ...
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat luni că Serbia va pregăti designul şi documentaţia tehnică ...