1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Unde sunt angajaţii cu cea mai ridicată productivitate a muncii - CNIPMMR

Regiunea Bucureşti-Ilfov are - dintre cele opt regiuni ale ţării - cea mai ridicată productivitate a muncii (raport între cifra de afaceri şi numărul de salariaţi), de 440.300 lei/salariat, la polul opus situându-se Regiunea Sud-Vest, cu 175.200 lei/salariat, în condiţiile unei medii naţionale de 246.200 lei/salariat, conform datelor menţionate în 'Carta Albă a IMM-urilor din România'- ediţia 2014.

09 iul, 2014 | Agerpres

'Regiunea Bucureşti-Ilfov concentrează numeric, ca potenţial şi ca rezultate, o parte semnificativă din activitatea IMM-urilor: 54% din volumul total al datoriilor, aproximativ 24% din salariaţi, 38% din cheltuielile salariale, 39% din volumul rezultatului net, 39% din volumul cifrei de afaceri, dar şi de 41% din volumul rezultatului net. Acest fapt apropie, ca tendinţă, economia românească - pe segmentul IMM-urilor - de economiile ţărilor în dezvoltare, caracterizate printr-o puternică concentrare economică în zona metropolitană', arată analizele cuprinse în Carta Albă.

În urma sondajelor efectuate la nivelul întreprinzătorilor mici şi mijlocii, reiese că - pe regiuni de dezvoltare - inegalităţile s-au amplificat între judeţe.

'În regiunea nord-est, activităţile IMM-urilor se polarizează în judeţele Iaşi, Bacău şi Suceava, la valori maxime, în paralel cu reducerea relativă a activităţii în judeţul Botoşani, acesta ocupând ultimul loc. De asemenea, regiunea Vest înregistrează o amplificare a valorii ecartului economic între judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Pe de altă parte, în regiunea Centru se înregistrează o creştere a forţei IMM-urilor în judeţele Braşov şi Mureş, şi o reducere în Covasna. Regiunea Bucureşti-Ilfov este atipică prin comparaţie cu celelalte regiuni de dezvoltare. Ponderea judeţului Ilfov a sporit în ultima perioadă, însă acesta rămâne puternic diferit ca profil de activitate, performanţe şi pondere în întreaga regiune Bucureşti-Ilfov', se precizează în Carta Albă.

Versiunea în limba română a 'Cartei Albă a IMM-urilor din România 2014' a fost lansată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România /CNIPMMR/, lucrarea reprezentând cea mai cuprinzătoare şi aprofundată analiză a situaţiei IMM-urilor din România.

Potrivit lui Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), IMM-urile din România au încă o forţă economică redusă comparativ cu Uniunea Europeană.

'Aplicând grila de încadrare standard din Uniunea Europeană după numărul de salariaţi şi volumul cifrei de afaceri, peste 98% dintre întreprinderi realizează cifre de afaceri de sub 2 milioane de euro. Aproximativ 38% dintre IMM-uri se plasează sub 20.000 lei cifră de afaceri, în timp ce doar 29,5% dintre IMM-uri au o cifră de afaceri de peste 200.000 lei', a declarat Ovidiu Nicolescu pentru AGERPRES.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO