1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Ungaria ar putea ajunge la un acord cu FMI în toamnă

Negocierile dintre Ungaria şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) în privinţa unui împrumut ar putea conduce la un acord în această toamnă, a declarat ministrul ungar responsabil cu negocierile, Tamas Fellegi, pentru o publicaţie locală, citată de AFP.

02 mai, 2012 | Mediafax

"Cred că până în toamnă este o perioadă realistă", a spus Fellegi, într-un interviu pentru cotidianul de afaceri Világgazdaság.

Comisia Europeană (CE) a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că este gata să înceapă negocieri pentru un împrumut cu Ungaria, după ce a acceptat garanţiile oferite de guvernul condus de Viktor Orban în privinţa independenţei băncii centrale.

După poziţia CE, FMI a anunţat că este "pregătit", cu anumite condiţii, să înceapă dialogul cu Budapesta pentru un nou program de asistenţă destinat Ungariei.

"Nu putem începe negocierile până nu adoptă parlamentul modificările necesare şi sunt de aprobat peste zece amendamente", a spus Fellegi.

Ungaria vizează un pachet financiar preventiv de 15-20 de miliarde de euro, dar suma exactă va fi stabilită în timpul negocierilor, a declarat el.

Oficialii de la Budapesta au transmis cererea de împrumut în noiembrie, ca urmare a creşterii puternice a randamentelor obligaţiunilor şi a prăbuşirii forintului.

Negocierile au stagnat după adoptarea legii vizând reforma băncii centrale, despre care FMI şi UE consideră că subminează independenţa instituţiei. Bruxellesul a condiţionat orice negocieri pentru un împrumut de revizuirea legii.

Ungaria a fost salvată de la colaps financiar în 2008 cu un pachet de ajutor financiar de 20 de miliarde de euro, de la FMI, UE şi Banca Mondială.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO