1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Ungaria, în cărţi pentru prima fabrică a Huawei în Europa

Vu Pi-jiang, directorul filialei din Ungaria a companiei Huawei, a declarat într-un interviu pentru cotidianul de afaceri Világgazdaság, că Ungaria va rămâne un hub european de top pentru Huawei Technologies și că ţara este luată în calcul pentru o nouă fabrică, potrivit Budapest Business Journal.

20 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

"Fabrica ar produce echipamente pentru, printre altele, rețelele de telecomunicații prin cablu și rețele mobile", a declarat Vu Pi-jiang pentru vg.hu.

„Încă nu avem informații despre locul în care se îndreaptă noua fabrică, dar Ungaria se află într-o poziție foarte bună. Suntem deja aici și, de fapt, avem aici Centrul nostru de aprovizionare europeană de mai bine de zece ani. Pe măsură ce afacerea noastră europeană se va extinde, Ungaria va juca cu siguranță un rol important în acest sens", a adăugat oficialul companiei.

Miercuri, preşedintele Huawei, Liang Hua, a declarat pentru AFP că producătorul chinez de echipamentele de telecomunicaţii intenţionează să deschidă în Europa prima sa uzină din afara Chinei pentru producţia de componente pentru reţelele 5G.

De aproape doi ani Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, este în vizorul autorităţilor americane care sunt îngrijorate de posibilitatea ca serviciile chineze de informaţii să utilizeze echipamentele Huawei pentru a spiona alte ţări.

"China nu are o lege are să oblige companiilor să furnizeze informaţii", a subliniat Liang Hua, făcând referire la declaraţiile premierului chinez Li Keqiang. "În viitor, chiar dacă acest lucru ar fi să se întâmple, vom refuza acest gen de solicitări" a adăugat Liang Hua. În ceea ce priveşte activităţile Huawei în Occident, "principiul nostru suprem este să ne conformăm strict legislaţiei din fiecare ţară în care lucrăm", a spus Liang Hua.

Aceste asigurări vin într-un moment în care statele europene, în pofida unor presiuni puternice venite din partea Washingtonului, nu reuşesc să ajungă la o poziţie comună cu privire la Huawei, într-un moment în care operatorii telecom de pe continent continuă să aleagă echipamentele care vor forma baza viitoarelor reţele 5G.

Europa este o piaţă strategică pentru grupul Huawei, care la începutul lunii noiembrie a anunţat un volum global de investiţii de 40 de miliarde de dolari pe următorii cinci ani.

Liang Hua a mai spus pentru AFP că în pofida sancţiunilor americane, grupul Huawei a livrat în anul 2019 "între 245 şi 250 de milioane de smartphones la nivel mondial", ceea ce reprezintă o creştere puternică faţă de cele 206 milioane unităţi livrate în 2018, potrivit firmei de cercetare de piaţă IDC.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO