Ungaria respinge orice propunere care ar împinge NATO mai aproape de război – Szijjarto

Ungaria refuză să sprijine, la reuniunea de miercuri şi joi a miniştilor de externe din ţările NATO, orice propunere care ar împinge Alianţa mai aproape de război sau ar transforma-o într-una ofensivă, a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto, transmite MTI.
AGERPRES - mie, 03 apr. 2024, 13:11
Ungaria respinge orice propunere care ar împinge NATO mai aproape de război - Szijjarto

‘NATO este o alianţă defensivă’, a declarat Szijjarto miercuri la Bruxelles, înaintea reuniunii, scrie Agerpres.

‘Ungaria va respinge orice propunere care ar transforma NATO într-o alianţă ofensivă, pentru că aceasta ar duce la un risc serios de escaladare’, a adăugat el.

‘Războiul este oribil; fireşte, îl condamnăm. Dar să lămurim încă o dată: acesta nu este războiul nostru. Acesta nu este războiul Ungariei şi nu este nici războiul NATO’, a mai declarat ministrul de externe ungar.

El a spus că obiectivul vital al reuniunii de două zile ar trebui să fie să prevină ca războiul din Ucraina să devină unul în care să implicat NATO.

Potrivit lui Szijjarto, trebuie făcut totul pentru ‘a se evita un conflict direct între NATO şi Rusia în perioada următoare’.

Peter Szijjarto a avertizat că pe masă sunt propuneri care ‘ar încălca cu siguranţă unele din liniile care au fost roşii până acum’.

El a făcut referire şi la ‘declaraţii din ultimele săptămâni ale unor politicieni vest-europeni’ despre posibilitatea de a trimite militari în Ucraina, Szijjarto insistând că Ungaria respinge orice propunere care ar escalada războiul.

‘Sperăm că bunul-simţ şi dorinţa de pace şi securitate vor prevala la reuniunea din următoare două zile’, a conchis el.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...