1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Ungaria, Rusia şi Serbia au reluat discuţiile pentru un gazoduct South Stream mai mic

Ungaria, Rusia şi Serbia au reluat discuţiile pentru construcţia unui gazoduct care să urmeze, parţial, traiectoria proiectului abandonat South Stream, a declarat vineri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informează MTI.

02 iun, 2017 | Agerpres

Şeful diplomaţiei ungare a precizat că la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg a discutat acest proiect cu ministrul rus al Energiei, Alexander Novak cu directorul general de la Gazprom, Alexei Miller precum şi cu omologii săi din Rusia şi Serbia, Sergei Lavrov şi Ivica Dacic.

Szijjarto a mai spus că, în cel mai scurt timp posibil, guvernul de la Budapesta va începe discuţiile pe acest subiect şi cu vice-preşedintele Comisiei Europene responsabil de politica energetică precum şi cu Bulgaria.

În luna decembrie 2014, Rusia a anunţat că renunţă la proiectul gazoductului 'South Stream', care urma să treacă prin Bulgaria, Serbia şi Ungaria, în favoarea proiectului 'Turkish Stream', care prevede construcţia unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia via Marea Neagră.

Grupul energetic rus Gazprom intenţionează să finalizeze lucrările la gazoductul Turkish Stream până la finele lui 2019.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO