1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Ungaria s-a împrumutat cu un miliard de euro de la China

Ungaria şi China au încheiat şapte acorduri de cooperare economică, între care utilizarea unei linii de credit de 1 miliard de euro de la banca chineză de dezvoltare, pentru proiecte de investiţii ale statului ungar, relatează Mediafax.

01 mai, 2012 | Mediafax

Acordurile au avut loc după o întâlnire a premierului Viktor Orban cu vicepremierul chinez Li Keqiang, aflat în vizită la Budapesta, a anunţat marţi guvernul ungar, citat de Mediafax.

"Între acordurile convenite se numără o linie de credit de 1 miliard de euro de la banca chineză de dezvoltare, un viitor centru de logistică al companiei Huawei în Ungaria, precum şi construcţia unei linii de tren de mare viteză între Budapesta şi aeroportul internaţional Ferenc Liszt" , potrivit site-ului Guvernului.

Linia de credit de 1 miliard de euro, destinată unor proiecte de dezvoltare în Ungaria, fusese anunţată în urmă cu un an, fără ca ulterior să mai aibă loc acţiuni concrete.

Compania chieză de telecomunicaţii Huawei va investi circa 10 milioane de euro pentru un nou centru regional în Ungaria.

Acordul referitor la trenul de mare viteză a fost semnat de reprezentanţii companiei feroviare ungare MAV şi omologii lor chinezi.

Li a sosit luni în Ungaria pentru o vizită de două zile, urmând să plece la Bruxelles.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO