Ungaria se aşteaptă la un „val mai mare” de refugiaţi din Ucraina în săptămâna care vine – Viktor Orban

Ungaria se aşteaptă la un "val mai mare" de refugiaţi din Ucraina în săptămâna care vine, a afirmat premierul ungar Viktor Orban într-un mesaj video postat pe pagina sa oficială de Facebook, informează Reuters joi.
AGERPRES - joi, 17 mart. 2022, 09:09
Ungaria se aşteaptă la un

Premierul ungar, care a vizitat miercuri seara punctul de frontieră Csengersima dintre Ungaria şi România (Petea), a precizat că săptămâna viitoare vor fi mobilizaţi mai mulţi grăniceri pentru a gestiona numărul sporit de refugiaţi.

Viktor Orban, al cărui mandat va fi în joc la apropiatele alegeri legislative din 3 aprilie, a făcut aceste remarci într-un context în care intrările de refugiaţi ucraineni în Ungaria au scăzut substanţial săptămâna trecută, scrie Reuters.

Premierul ungar a menţionat în mesajul video, citat de agenţia MTI, că Ungaria a primit până acum 429.000 de refugiaţi şi că „războiul nu se linişteşte, ci se extinde”, iar motivul pentru care este de aşteptat un flux mai mare de refugiaţi este că „oamenii sunt nevoiţi acum să fugă direct de război”.

„Suntem mândri că Ungaria a reuşit până acum să aibă grijă de fiecare refugiat, iar în următoarele trei zile vom organiza operaţiunea pentru săptămâna viitoare aşa încât să putem continua să-i ajutăm pe toţi cei care au nevoie”, a spus Viktor Orban.

Consilierul pentru securitate al premierului ungar, Gyorgy Bakondi, a estimat miercuri pentru canalul public M1 că în Ungaria ar putea veni în total până la 900.000 de refugiaţi.

Dacă în prima fază a operaţiunilor militare oamenii fugeau din Ucraina înainte să ajungă războiul la el, acum fug direct din zone de război în ţări învecinate sigure, a explicat el.

Acesta a menţionat că Ungaria trebuie să-şi continue sprijinul pentru etnicii maghiari din Transcarpatia, unde au venit un mare număr de oameni din estul Ucrainei care au pierdut totul.

Pe de altă parte, a adăugat consilierul, Ungaria se confruntă cu o presiune migratorie sporită la graniţa sudică, autorităţile reţinând până acum în acest an 31.200 de migranţi ilegali.

Te-ar mai putea interesa și
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China a impus marţi sancţiuni, inclusiv interdicţia de intrare în ţară, împotriva a şapte oficiali şi parlamentari taiwanezi pe care i-a acuzat că sunt "susţinători îndârjiţi ai......
Suprafața calamitată din cauza secetei a ajuns la 351.700 de hectare. Aproximativ 54% era cu grâu
Suprafața calamitată din cauza secetei a ajuns la 351.700 de hectare. Aproximativ 54% era cu grâu
Suprafața totală afectată de secetă, pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor, este de 351.700 ...
Hyundai-Kia a depășit Renault-Nissan și Stellantis în clasamentul mondial al producătorilor auto
Hyundai-Kia a depășit Renault-Nissan și Stellantis în clasamentul mondial al producătorilor auto
Grupul sud-coreean Hyundai-Kia a devenit, în primul semestru din 2022, al treilea producător auto mondial, grație comercializării ...
Criza preţurilor la energie – Ciolacu anunţă o întâlnire a coaliţiei pentru noi măsuri ce ar trebui să intre în vigoare până la 1 septembrie
Criza preţurilor la energie – Ciolacu anunţă o întâlnire a coaliţiei pentru noi măsuri ce ar trebui să intre ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în ...