1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Ungaria susţine ferm Bulgaria în efortul de aderare la Spaţiul Schengen - Janos Ader

Preşedintele ungar Janos Ader l-a asigurat marţi pe omologul său bulgar Rosen Plevneliev de susţinerea "necondiţionată" a Bulgariei în demersul de aderare la Spaţiul Schengen, relatează MTI.

02 apr, 2013 | Mediafax

Cei doi preşedinţi, care au susţinut o conferinţăă de presă comună în urma unei întâlniri, la Budapesta, au confirmat, de asemenea, angajamentul ţărilor lor faţă de construirea conductelor de gaze South Stream şi Nabucco.

Plevneliev, care efectuează o vizită de două zile în Ungaria, a declarat că accesul Bulgariei la Schengen este blocat în principal de motivaţii ce ţin de politica internă a unor ţări vest-europene, între care a citat Olanda şi Marea Britanie. Aceasta din urmă a lansat inclusiv o campanie ce generează temeri cu privire la un val masiv de imigranţi, a spus şeful statului bulgar.

"Nu există niciun motiv de temere", a subliniat Plevneliev, citând exemplul Suediei, care a acordat acces pe piaţa muncii muncitorilor bulgari. El a adăugat că Bulgaria este dispusă să adopte măsuri de prevenire a unei migrări în masă, în cazul în care acest lucru va fi necesar.

Ader a spus că problemele cu privire la energie au ocupat un loc important în cadrul discuţiilor cu omologul său.

În opinia sa, toate guvernele au datoria să aducă preţurile la energie la nivelul standardului de trai, pentru a menţine pacea socială. Un dezechilibru în acest domeniu ar reprezenta riscuri atât la adresa companiilor din sector, cât şi la adresa Cabinetului, a adăugat el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO