1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Ungaria va cumpăra 4,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale de la Gazprom

Ungaria a semnat un acord comercial cu privire la achiziţionarea unei cantităţi de 4,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale de la grupul rus Gazprom în perioada octombrie 2020-octombrie 2021, a declarat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto (foto), informează MTI, citată de Agerpres.

23 iun, 2020 | Agerpres

Cu ocazia unei vizite la Moscova, Szijjarto a spus că a început discuţiile şi cu privire la perioada care va urma după toamna lui 2021.

"Obiectivul nostru este să semnăm un acord pe termen lung pentru trei perioade de câte cinci ani, care să poată fi anulat la finalul fiecărui cincinal. Aceasta ne-ar asigura livrările pe termen lung şi de asemenea ne-ar permite să renegociem sau pur şi simplu să renunţăm la acord, în cazul în care ar apărea oportunităţi mai bune sau modificări pe piaţa internaţională a energiei", a spus Peter Szijjarto.

Oficialul citat a mai spus că în vara acestui an Ungaria va cumpără două miliarde metri cubi de gaze naturale pentru a-şi umple facilităţile de depozitare, iar transporturile au început deja.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO