Ungureanu: Bugetul pe 2013 va fi de o severitate ce va face ca guvernele Boc să arate minunat

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a criticat luni faptul că proiectul bugetului de stat pe 2013 va fi înaintat Parlamentului pe 21 ianuarie, şi nu pe 15 ianuarie cum fusese anunţat iniţial şi a arătat că bugetul pe 2013 "va fi de o severitate care va face ca guvernele Boc să arate minunat".
Economica.net - lun, 07 ian. 2013, 13:56
Ungureanu: Bugetul pe 2013 va fi de o severitate ce va face ca guvernele Boc să arate minunat

„Proiectul de buget care a fost anunţat că va fi înaintat către Parlament pe 15 ianuarie va fi înaintat către Parlament cu o săptămână mai târziu, pe 21. În situaţia aceasta, cine umflă de fapt vacanţa parlamentară? Parlamentul este pregătit, cel puţin în ceea ce priveşte parlamentarii opoziţiei, să pornească oricând dezbaterea pe proiectele de lege pe care guvernanţii urmează să le adreseze către Parlament. Problema nu este a vacanţei parlamentare, ci a promptitudinii şi a seriozităţii cu care guvernanţii trimit proiectele de lege către Parlament. Opoziţia este pregătită oricum să lucreze”, a spus Ungureanu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că FC va avea amendamente la proiectul de buget de stat pe anul 2013 şi se va consulta şi cu parlamentarii PDL pe seama acestor amendamente.

Potrivit lui Mihai Răzvan Ungureanu, reprezentanţii FC vor critica proiectul de buget de stat în legătură cu modul în care acesta satisface „exigenţele cetăţenilor şi ale mediului de afaceri din România”.

„Nu ar fi doar o critică de ordinul expunerii amendamentelor, care are sensul ei în dezbaterea parlamentară, o vom amplifica la nivelul modului în care acest buget, care va fi de o severitate care va face ca guvernele Boc să arate minunat, urmează să acopere minimele aşteptări ale cetăţenilor”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Parlamentul se va reuni începând cu 21 ianuarie în sesiune extraordinară, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a discutat cu preşedinţii celor două Camere parlamentare pe această temă şi cerând miniştrilor să pregătească atât bugetul, cât şi alte legi care trebuie urgent adoptate.

Anunţul a fost făcut de premier în şedinţa de Guvern, în contextul în care acesta spunea miniştrilor că intenţionează să discute despre proiectul de buget pentru acest an cu toate grupurile parlamentare, precum şi cu instituţiile financiare internaţionale.

„Începând cu data de 15 avem discuţiile cu creditorii noştri internaţionali pe proiectele pe care noi le avem şi am discutat cu cei doi preşedinţi ai Parlamentului, începând cu 21 ianuarie Parlamentul va fi înapoi la treabă, în sesiune extraordinară. Asta înseamnă pentru fiecare dintre dumneavoastră nu doar bugetul, ci tot ceea ce aveţi din partea de ordonanţe simple, legi urgente de aprobat în Parlament, să luaţi legătura cu comisiile parlamentare pentru a putea adopta aceste legi în Parlament”, le-a spus Ponta miniştrilor.

La finele anului trecut, premierul a anunţat că discuţiile din Parlament privind proiectul de buget vor începe la 14 ianuarie, iar votul final este estimat să fie acordat la sfârşitul lunii ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și
ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodării și nici reproducția
ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodării și nici reproducția
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu interzice şi nu limitează creşterea porcinelor în gospodăriile populaţiei din România, ci......
Bloomberg: Obiectivele climatice sunt în pericol dacă numai țările bogate vor adopta mașinile electrice
Bloomberg: Obiectivele climatice sunt în pericol dacă numai țările bogate vor adopta mașinile electrice
Planul Europei de a elimina autovehiculele echipate cu motoare cu ardere internă a pus bătrânul continent în avangarda ...
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat sâmbătă ca impune pentru zilele de duminică ...
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului metalic
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului ...
Trustul de Clădiri Metropolitane a publicat vineri, 30 iulie, anunțul de licitație pentru achiziția tablierului metalic ...