Ungurii de la Mol renunţă la cumpărarea Slovenske Elektrarne de la Enel

Economica.net
20 10. 2015
mol_sediu_central_3456789_71603300

Mol se aşteaptă la o creştere lentă a preţului ţiţeiului în următorii ani şi îşi va ajusta acţiunile în funcţie de aceste evoluţii, a afirmat Sándor Fasimon.

Marţi, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna decembrie era în scădere cu 0,2%, la 48,74 dolari.

Grupul italian Enel a scos la vânzare, anul trecut, participaţiile sale la companiile din Slovacia şi România în cadrul unui plan destinat reducerii datoriilor pentru a putea susţine investiţiile şi dividendele. Recent, însă, Enel a hotărât să oprească procesul de vânzare a activelor sale de distribuţie din România, dar a decis să continue cu vânzarea activelor Enel din Slovacia.

Enel, care a achiziţionat participaţia deţinută la Slovenske în 2006 pentru 840 milioane de euro, a primit oferte de la compania Energeticky a prumyslovy holding (EPH), controlată de omul ceh de afaceri Daniel Kretinsky şi de la un consorţiu compus din MVM Group şi MOL.

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul comercial în Budapesta, cu 29.000 de angajaţi ce lucrează în 40 de ţări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

Compania deţine o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 ţări, dintre care 200 în România.