UniCredit a decis să-și reducă prezența în zona Asia-Pacific

Grupul bancar italian UniCredit a anunţat marţi că nu va mai oferi servicii bancare de bază în zona Asia-Pacific pentru clienţii săi europeni, în conformitate cu planurile destinate eficientizării operaţiunilor internaţionale şi reducerii costurilor, transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 18 ian. 2022, 20:20
UniCredit a decis să-și reducă prezența în zona Asia-Pacific

Conform acestor măsuri, UniCredit îşi va închide oficiile din Tokyo, Shanghai şi Singapore şi va păstra doar o sucursală la Hong Kong, a dezvăluit o sursă din apropierea acestui dosar.

„Nu vom mai oferi conturi bancare şi alte servicii bancare subsidiarelor din regiunea Asia Pacific pentru clienţii din regiunile noastre de bază”, a informat UniCredit ca răspuns la o solicitare făcută de Reuters.

Decizia a fost comunicată luni angajaţilor UniCredit din China, a dezvăluit o altă sursă din apropierea acestui dosar. Potrivit acestei surse, UniCredit se va baza pe băncile partenere pentru a oferi servicii corporate, precum tranzacţii şi schimb valutar, clienţilor europeni din Asia Pacific.

Grupul bancar italian va continua să susţină clienţii corporate şi instituţiile financiare din Asia în afacerile şi investiţiile lor în Europa, iar de această activitate va fi responsabilă sucursala din Hong Kong. De asemenea, biroul de reprezentare al UniCredit din Beijing va rămâne în continuare deschis.

Toate aceste decizii de reducere a prezenţei în regiunea Asia Pacific fac parte dintr-o strategie mai amplă, dezvăluită în data de 24 decembrie de noul director general Andrea Orcel, destinată simplificării operaţiunilor băncii italiene. Prin concentrarea pe acele afaceri care generează cel mai mare randament în raport cu capitalul folosit, Orcel a promis că îi va recompensa pe acţionarii UniCredit cu 16 miliarde de euro, sub formă de dividende şi răscumpărări de acţiuni, până în 2024.

UniCredit, care operează în 13 pieţe inclusiv Germania, Austria şi Europa de Est, avea aproximativ 87.100 de angajaţi la finele lunii septembrie, dintre care aproximativ 36.000 în Italia.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Te-ar mai putea interesa și
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Banca italiană UniCredit SpA şi cea germană Commerzbank erau pe punctul de a demara discuţiile cu privire la o posibilă fuziune la începutul acestui an, însă potenţiala tranzacţie a fost......
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Oficialii Skoda pun presiune pe grupul Volkswagen pentru ca decizia privind uzina de baterii din Europa Centrală și de ...
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai agresiv”
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai ...
Creşterea americană trebuie să rămână pozitivă fără a fi prea puternică pentru a putea opri inflaţia, a indicat ...
ACEA: România, creștere cu 35,6% într-o piață auto europeană în scădere
ACEA: România, creștere cu 35,6% într-o piață auto europeană în scădere
Raportul ACEA privind înmatriculările din primele patru luni ale anului 2022 arată o majorare cu 35,6% a pieței auto ...