UniCredit are cinci oferte pentru operaţiunile sale de leasing – Reuters

Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, analizează cinci oferte non-angajante pentru părţi din operaţiunile sale de leasing, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
AGERPRES - mar, 25 ian. 2022, 13:35
UniCredit are cinci oferte pentru operaţiunile sale de leasing - Reuters

În noul plan strategic anunţat în 9 decembrie, directorul general Andrea Orcel s-a angajat să genereze suficient capital pentru a returna 16 miliarde de euro investitorilor ca dividende şi a face răscumpărări de acţiuni până în 2024.

Şeful UniCredit a anunţat că va miza pe afaceri care îl vor ajuta să maximizeze rentabilitatea capitalului alocat (ROAC). Nu este cazul operaţiunilor de leasing, iar în octombrie Reuters anunţa că UniCredit a invitat investitorii să-şi exprime interesul pentru afacerea sa de leasing, pentru a evalua interesul pieţei pentru această divizie, în vederea unei potenţiale vânzări.

După ce a invitat aproximativ 50 de investitori să analizeze afacerea, dintre care au răspuns 16, chiar înainte de Crăciun UniCredit a primit aproximativ cinci oferte non-angajante la care încă trebuie să răspundă, susţin sursele. Licitatorii sunt firmele de private equity Bain şi Christofferson Robb & Co (CRC) şi doi jucători străini din industria de leasing, adaugă sursele.

O altă sursă susţine că ar fi interesat şi grupul italian Alba Leasing, deţinut de băncile rivale Banco BPM şi BPER.

Reprezentanţii UniCredit şi Bain nu au dorit să comenteze, în timp ce reprezentanţii CRC şi Alba Leasing nu au putut fi contactaţi.

Divizia are în registrele sale credite de aproximativ 10 miliarde de euro, din care aproximativ un miliard de euro sunt neperformante.

Niciuna din oferte nu a fost pentru întreaga afacere, iar UniCredit ar putea decide să scindeze părţi din afacere, susţin sursele.

UniCredit Leasing nu are o prezenţă importantă pe segmentul de leasing auto, o nişă atractivă. ALD, divizia de leasing auto a grupului bancar francez Societe Generale, a anunţat luna aceasta că va plăti 4,9 miliarde de euro pentru achiziţionarea companiei LeasePlan, tranzacţia ducând la crearea unui nou lider de piaţă pe acest segment.

UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank şi UniCredit Consumer Financing, oferind beneficiarilor săi o gamă completă de produse şi servicii financiare şi alte servicii auxiliare. UniCredit Leasing Corporation IFN SA şi UniCredit Leasing Fleet Management SRL furnizează produse de leasing financiar şi produse de leasing operaţional.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...