UniCredit Ţiriac Bank a cumpărat portofoliul de retail al RBS România

 UniCredit Tiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au cumpărat business-ul de retail al RBS România, potrivit unui anunţ făcut de UniCredit.
Mihai Banita - mar, 30 apr. 2013, 09:28
UniCredit Ţiriac Bank a cumpărat portofoliul de retail al RBS România

UniCredit Ţiriac Bank S.A. („UniCredit Ţiriac Bank”) şi UniCredit Consumer Financing IFN S.A. („UniCredit Consumer Financing”) au cumpărat business-ul de retail şi Royal Preferred Banking al RBS (Bank) Romania S.A. („RBS România”) reprezentând aproximativ 315 milioane euro în active şi 230 milioane euro în pasive, se arată într-un comunicat de presă al băncii.

RBS urmărea de mai mulţi ani să-şi vândă afacerea din România, după ce banca a avut mari probleme în timpul crizei financiare, având nevoie de un bailout de la statul britanic în 2008.

Tranzacţia se va finaliza în urma obţinerii aprobărilor necesare de la Banca Naţională a României şi de la Consiliul Concurenţei şi este planificată pentru a doua jumătate a acestui an. Informaţiile financiare referitoare la tranzacţie nu vor fi făcute publice. Toţi angajaţii RBS România asociaţi activităţilor de retail şi Royal Preferred Banking vor fi transferaţi către UniCredit Ţiriac Bank în urma consultării partenerilor sociali.

„Grupul UniCredit a reiterat în mod constant angajamentul faţă de piaţa din România, strategia UniCredit Ţiriac Bank ramânând una de creştere sustenabilă pe toate segmentele principale de activitate. Segmentul de Retail este important pentru banca noastră şi această achiziţie se potriveşte foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu şi lung, urmând sa ne menţinem abordarea de bancă europeană de top pe piaţă românească” a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank şi Country Chairman al grupului UniCredit în România.

„Ne face plăcere să anunţăm astăzi clienţilor noştri de retail şi Royal Preferred Banking această vânzare. Profilul internaţional şi solida reputaţie a grupului UniCredit reprezintă o soluţie atractivă pentru clienţii noştri care vor continua să beneficieze de produse şi servicii de înaltă calitate. Ne menţinem strategia de a deveni o bancă dedicată clienţilor persoane juridice, oferind produse de tranzacţii bancare şi trezorerie competitive şi inovative segmentului pe care ne concentrăm, companii de top internaţionale şi locale de dimensiuni mari şi clienţi instituţionali” a declarat Henk Paardekooper, Preşedinte RBS România.

Toţi clienţii vor fi informaţi asupra procesului privind transferul şi paşii necesari de urmat. Nu vor exista modificări în condiţiile contractuale ale produselor şi serviciilor oferite. Începând cu data efectivă a transferului, clienţii vor putea beneficia de oferta de produse şi servicii de retail a UniCredit Ţiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing, se mai arată în comunicat.

RBS este fosta bancă ABN Amro, prezentă pe piaţa din România din 1995. UniCredit Ţiriac Bank este a cincea bancă din sistemul românesc după cota de piaţă, cu active de 25 de miliarde de lei la sfârşitul anului trecut. Tranzacţia aduce UniCredit foarte aproape de poziţia a patra în piaţă, ocupată în acest moment de banca de stat CEC Bank, care avea active de 26,7 miliarde de lei la sfârşitul anului trecut.

Aceasta este cea de-a treia tranzacţie de pe piaţa românească din acest an, după ce Raiffeisen a cumpărat portofoliul de retail de 90 de milioane de euro al Citibank România, şi Marfin Bank a preluat clienţii sucursalei Bank of Cyprus în România, cu active de 83 de milioane de euro şi pasive de 77 de milioane de euro – tranzacţia fiind forţată de criza bancară din Cipru.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...