UniCredit Ţiriac Bank a derulat în 2012 operaţiuni de factoring de aproape 800 mil.euro, în stagnare

UniCredit Ţiriac Bank a derulat anul trecut operaţiuni de factoring în valoare de 796,5 milioane euro, nivel similar celui din 2011, banca adoptând o politică de risc prudentă, prin concentrarea asupra disipării riscului, a anunţat luni instituţia de credit.
Economica.net - lun, 25 mart. 2013, 09:10
UniCredit Ţiriac Bank a derulat în 2012 operaţiuni de factoring de aproape 800 mil.euro, în stagnare

„Menţinerea volumului de creanţe cesionat către compania noastră în 2012 comparativ cu anul anterior a avut la bază o politică de risc prudentă, în sensul în care eforturile noastre s-au concentrat în direcţia disipării riscului. Astfel, numărul de aderenţi (companii care au cesionat către noi creanţe) a crescut în 2012 la 421, faţă de 2011, când s-a situat la un nivel de 251”, a declarat, într-un comunicat, directorul diviziei de factoring din cadrul UniCredit Ţiriac Bank, Alecsandra Valasuteanu.

Volumul creanţelor gestionate de bancă a crescut de zece ori în perioada 2008-2012.

Cele mai importante industrii pentru volumul de factoring realizat sunt construcţiile (28%), urmate de segmentul auto&echipamente (19%), metale & chimicale (14%) şi agricultură & industrie alimentară (13%).

„Structura reflectă, de altfel, specificul pieţei din România, construcţiile fiind cel mai puternic reprezentate în cadrul tranzacţiilor de pe piaţa internă, în timp ce segmentele auto&echipamente şi metale & chimicale sunt reprezentative pentru tranzacţiile de export, respectiv import”, se spune în comunicat.

Ponderea cea mai mare au avut-o operaţiunile din factoring domestic, de 83,2% din totalul creanţelor gestionate.

În paralel cu disiparea riscului, banca s-a concentrat şi pe susţinerea exporturilor şi importurilor, rulajul din factoring-ul de export avansând cu 163% faţă de 2011, iar cel din factoring-ul de import cu 90%.

Companiile cu cifră de afaceri între 5 şi 50 milioane euro au contribuit cu jumătate din totalul volumului de factoring derulat anul trecut.

Potrivit datelor proprii, banca a avut în 2012 o cotă estimată de 27% din piaţa de factoring, care s-a situat la aproape trei miliarde euro.

UniCredit Ţiriac Bank furnizează clienţilor servicii de factoring intern şi de export, cu şi fără regres, factoring de import, servicii de colectare independente, reverse factoring şi factoring la scadenţă.

Factoringul este un pachet de servicii pe care banca îl pune la dispoziţia companiilor în baza creanţelor pe care acestea le au asupra clienţilor lor. Serviciile includ plata în avans a creanţelor cu termene scadente situate în viitor, administrarea şi colectarea creanţelor, precum şi acoperirea riscului de neplată a debitorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...