UniCredit Ţiriac Bank începe vineri oferta de obligaţiuni prin care vrea să atragă 500 milioane lei

UniCredit Ţiriac Bank va lansa vineri oferta prin care vrea să atragă 500 milioane lei (111,5 milioane euro) prin obligaţiuni cu maturitate de cinci ani, iar dacă ordinele de cumpărare vor depăşi această sumă, banca poate suplimenta valoarea emisiunii până la 700 milioane lei (156,1 milioan euro).
Economica.net - joi, 13 iun. 2013, 16:21
UniCredit Ţiriac Bank începe vineri oferta de obligaţiuni prin care vrea să atragă 500 milioane lei

Oferta a fost aprobată joi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui comunicat transmis de bancă.

„Oferta iniţială este de 50.000 de obligaţiuni, fiecare având valoarea nominala de 10.000 lei. În cazul în care subscrierile vor depăşi acest număr, UniCredit Ţiriac Bank poate creşte numărul de obligaţiuni până la maximum 70.000 de unităţi. Subscrierea minimă este de 50 de unităţi. Oferta va fi considerată încheiată cu succes dacă minimum 70% din suma ţintită este subscrisă”, se arată în comunicat.

Operaţiunea se va derula în perioada 14 – 21 iunie, iar subscrierile vor fi înregistrate doar la sediul din Bucureşti al intermediarul emisiunii, SSIF Broker.

Fondurile nete rezultate în urma emisiunii obligaţiunilor, după plata comisioanelor, onorariilor şi a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligaţiunilor vor fi utilizate în scop general de finanţare, potrivit băncii.

„Suntem ferm încrezători în finalizarea cu succes a demersului nostru, având în vedere discuţiile pregătite din timp cu investitorii instituţionali locali şi internaţionali şi reacţiile pozitive din partea acestora. Emisiunea de obligaţiuni este un element important în strategia noastră pe termen lung de diversificare a surselor de finanţare, iar parametrii acesteia au fost aleşi după o monitorizare atentă şi o proiecţie minuţioasă asupra condiţiilor de piaţă. Iniţiativa reprezintă o reafirmare a angajamentului pe care îl avem pe termen lung pentru România şi a contribuţiei pe care dorim să o avem la dezvoltarea pieţei de capital locale”, a declarat, în comunicat, Răsvan Radu, directorul general şi preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank.

Cuponul obligaţiunilor va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anunţat public cel mai târziu în a patra zi lucrătoare de derulare a ofertei. Dobânda va fi plătită semestrial, în datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecărui an.

Obligaţiunile urmează să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, la BVB sunt cotate trei emisiuni de obligaţiuni corporarative emise de Banca Europeană de Investiţii (300 milioane lei), GDF Suez Energy (250 milioane lei) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (130 milioane lei).

Radu a anunţat miercuri că banca va emite în această lună obligaţiuni denominate în monedă naţională, cu o valoare de 500 de milioane lei şi o maturitate, cel mai probabil, de 5 ani.

Emisiunea de obligaţiuni este a doua de acest fel derulată în acest an pe piaţa locală, după cea prin care Banca Transilvania a împrumutat, în luna mai, 30 milioane euro prin vânzarea de obligaţiuni pe şapte ani convertibile în acţiuni.

UniCredit Ţiriac Bank a înregistrat în primul trimestru un profit net de 60 milioane lei (13,7 milioane euro), în creştere cu 166,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar veniturile totale ale băncii au urcat cu 15,9%, la 352,4 milioane lei (80,4 milioane euro).

Activele totale ale băncii au ajuns, la finalul lunii martie, la 23,1 miliarde lei (5,2 miliarde euro), în urcare cu 3,6%. Banca avea în bilanţ credite de 17,3 milirde lei (19,9 miliarde euro, incluzând creditele externalizate), cu 6,8% mai mult decât în primul trimestru al anului trecut.

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est, numărând peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...