UniCredit Ţiriac vrea să atragă în acest an 10.000 de clienţi pentru mobile banking

 UniCredit Ţiriac Bank vrea să atragă circa 10.000 de clienţi pentru serviciile bancare efectuate de pe telefonul mobil, până la sfârşitul acestui an, şi încă cel puţin tot atâţia clienţi pentru anul următor.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 10:28
UniCredit Ţiriac vrea să atragă în acest an 10.000 de clienţi pentru mobile banking

UniCredit a lansat marţi aplicaţia de mobile banking, prin care clienţii pot accesa serviciile bancare de pe aproape orice tip de telefon sau tabletă cu acces la internet. Aplicaţia este securizată şi poate fi descărcată direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, indiferent de operatorul de telefonie mobilă.

„Targetăm circa 10.000 de clienţi care să aibă aplicaţia până la sfârşitul anului şi încă cel puţin 10.000 de clienţi pentru anul viitor, orientându-ne în special către clienţii care folosesc deja serviciul de online banking”, a declarat Bogdan Spuză, director de marketing şi segmente în cadrul Diviziei Retail a UniCredit Ţiriac Bank.

La jumătatea acestui an, banca avea 116.000 de clienţi pentru serviciul de online banking, reprezentând circa 20% din totalul clienţilor UniCredit. Din totalul utilizatorilor de online banking, 79.000 sunt persoane fizice şi 37.000 persoane juridice.

Reprezentanţii băncii vizează pentru noul serviciu în special utilizatorii de smartphone-uri, întrucât aceştia adoptă primii noile tehnologii.

Din totalul de 26 milioane de telefoane mobile active în România, peste 4,5 milioane sunt telefoane cu internet şi circa două milioane de smartphone-uri.

Prin aplicaţia de mobile banking, clienţii pot vizualiza conturile pe care le au, pot efectua plăţi în lei, transferuri între conturile proprii şi schimburi valutare.

Deocamdată nu este disponibilă facilitatea de plată a facturilor, aceasta urmând să fie lansată în câteva luni, întrucât s-a constatat din experienţa altor ţări că nu este o facilitată des folosită de utilizatorii de mobile banking.

Identificarea şi semnarea plăţilor pe mobile banking se efectuează prin introducerea unui cod PIN şi a codului de securitate, încorporat deja în aplicaţie, introdus de client la instalarea acesteia. Aplicaţia deconectează utilizatorul după două minute de inactivitate.

Serviciul costă 2 lei pe lună sau poate fi gratuit în cadrul anumitor pachete, iar pentru tranzacţiile efectuate sunt percepute aceleaşi comisioane ca pentru cele realizate prin online banking.

Aplicaţia a fost realizată la nivel de grup, fiind disponibilă în cinci ţări, respectiv Cehia, Slovenia, Slovacia, Croaţia şi Bulgaria.

Spuză a arătat că în ultimii ani tranzacţiile s-au mutat de la casieriile băncile pe platformele alternative, respectiv online banking sau prin cele aproape 100 de aparate de non stop banking, amplasate în reţeaua Metro, în sucursalele mari ale băncii şi în sucursalele create fără casierie.

„70-80% din tranzacţiile efectuate de persoanele fizice nu se mai fac în bancă, acest procent urcând la peste 90% în cazul IMM-urilor”, a afirmat Spuză.

El a arătat că la băncile care şi-au început activitatea cu casierii este mai greu de schimbat comportamentul clientului de a trece pe canale alternative.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...