1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

UniCredit vinde credite neperformante în valoare de 950 milioane de euro

UniCredit, cel mai mare grup bancar italian, a anunţat marţi că a ajuns la un accord cu fondul de investiţii Cerberus European Investments LLC petru a-i vinde un portofoliu de credite neperformante cu o valoare de aproximativ 950 milioane de euro, transmite Reuters.

24 dec, 2013 | Agerpres

UniCredit, care este prezentă şi pe piaţa din România, a precizat că portofoliul vândut constă în întregime din credite de consum şi credite de nevoi personale acordate în Italia. În plus, tranzacţia face parte din strategia UniCredit de a vinde activele secundare şi a-şi întări profilul de credit.

Banca italiană se aşteaptă ca tranzacţia să se încheie până la data de 28 februarie 2014, urmând ca impactul să fie reflectat în bilanţul pentru primul trimestru din 2014.

UniCredit a realizat anul trecut un profit net de 865 milioane de euro, după ce în 2011 a înregistrat pierderi de 9,2 miliarde de dolari din cauza crizei datoriilor suverane. În plus, în 2012 veniturile UniCredit au crescut cu 1% până la 25 de miliarde de euro în timp ce costurile operaţionale au scăzut cu 3% până la 15 miliarde de euro, în condiţiile în care banca a eliminat aproximativ 4.000 de poziţii.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, care numără peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO