Unilever analizează vânzare parţială sau completă a afacerii cu ceaiuri pe plan global

Unilever va efectua o revizuire a afacerii sale cu ceaiuri pe plan global, inclusiv a brandurilor PG Tips şi Lipton, o modificare a strategiei directorului general Alan Jope, pe fondul încetinirii vânzărilor gigantului din domeniul bunurilor de larg consum, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 30 ian. 2020, 15:06
Unilever analizează vânzare parţială sau completă a afacerii cu ceaiuri pe plan global

Anterior, Jope declarase că firma investeşte în redresarea afacerii cu ceaiuri pe termen lung, dar schimbarea planului ar putea atenua temerile investitorilor, care cer reorganizarea diviziei de alimente şi băuturi răcoritoare a Unilever. Această unitate – care produce ceaiurile Lipton şi maioneza Hellmann – se confruntă cu scăderea vânzărilor, deoarece consumatorii optează pentru produse mai sănătoase.

„Vom analiza toate opţiunile în privinţa afacerii cu ceaiuri”, a afirmat directorul financiar al Unilever, Graeme Pitkethly, după publicarea rezultatelor financiare care arată în trimestrul patru din 2019 cel mai lent ritm de creştere a vânzărilor din ultimul deceniu.

Afacerea cu ceaiuri are performanţe bune pe pieţele emergente şi la categoria produselor premium dar se va face o revizuire în toate regiunile şi la toate componentele afacerii. Opţiunile includ o vânzare parţială sau completă a afacerii, a declarat Graeme Pitkethly, fără a preciza perioada de timp în care se va efectua analiza.

Evaluarea a fost determinată de încetinirea vânzărilor de ceai negru pe pieţele dezvoltate, deoarece consumatorii preferă ceaiul de plante. Cea mai importantă parte a a afacerii cu ceaiuri a Unilever este reprezentată de ceaiul negru. Acesta se vinde în 60 de ţări şi generează vânzări anuale de trei miliarde de euro, a explicat Pitkethly.

Acţiunile Unilever (care produce supele Knorr, săpunul Dove şi îngheţata Ben & Jerry’s) au urcat joi cu 1,5% la Bursa de la Londra. Anul trecut, titlurile au crescut cu 11%.

Directorul general al grupului anglo-olandez, Alan Jope, anunţa la preluarea mandatului, în ianuarie, că unul dintre obiectivele sale va fi majorarea investiţiilor pe pieţele emergente, inclusiv în ţări ca Vietnam şi Bangladesh, unde populaţia creşte rapid şi clasa mijlocie achiziţionează din ce în ce mai multe bunuri de larg consum.

Ca parte a procesului de simplificare a structurii, Unilever a decis recent să-şi restructureze activitatea în trei divizii: produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală, produse pentru îngrijirea locuinţei, alimente şi răcoritoare. Primele două vor avea sediul în Londra, iar ultima la Rotterdam.

Unilever a fost înfiinţată în urmă cu 89 de ani, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul său pop-up store....
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...